Klassiska druvor i spännande kombination
Inycon Appassimento Organic görs på druvorna perricone och aglianico, båda klassiska druvor för södra Italien och som här får sällskap av varandra. Det är en något annorlunda och spännande druvkombination som ger vinet en intressant smakpalett.
Inycon Appassimento Organic är, som namnet antyder, tillverkad med Appassimento-metoden. Det innebär att druvorna torkas och tappar därmed en del av sin vikt innan de pressas och blir till vin. Resultatet blir ett vin med större djup och smakregister och något högre alkoholhalt. ”Uve appassite” betyder ungefär ”torkad druva” på italienska.
Passar till pasta
Vinet har en mörkt röd färg med violetta inslag. Stor och generös doft av mogna björnbär och små svarta körsbär. Fruktig smak med inslag av färska kryddor, körsbär och sötlakrits. En fyllig gomkänsla med vinstilens lilla sötma som balanseras upp av bra tryck i tanninerna och mörkbärig fräschör i frukten. Lång eftersmak med ett kryddigt avslut.
Inycon Appassimento Organic passar till pastarätter med fylliga smaker, mustiga grytor, pizza och är dessutom ett mycket bra grillvin. Ett vin som verkligen lämpar sig till en hel del. Prova gärna till ört- och vitlökskryddad karré på grillen, hårdostar med saltkristaller eller varför inte till charkuterier med smakrik salami.
Inycon Appassimento Organic
- Druvor: perricone och aglianico
- Ursprung: Italien, Sicilien
- Producent: Cantine Settesoli
- Alkoholhalt: 13,5 %
- Vinet är veganskt