Två viner med oväntade val av druvor för Sicilien
Mandrarossa Urra di Mare och Mandrarossa Timperosse är två generösa viner som passar perfekt till sociala tillfällen och middagar som kräver lite större volym på flaskorna. Båda är tappade på en unik 1,5-litersflaska – en Magnumbutelj som verkligen pryder sin plats på middagsbordet
Mandrarossa Urra di Mare är gjort på 100 procent sauvignon blanc och Mandrarossa Timperosse görs på druvsorten petit verdot. Det är två oväntade val av druvor för Sicilien, men de har visat sig växa väldigt bra i de sicilianska jordarna.
Urra di Mare är ett vitt vin med en halmgul färg med små nästan skimrande inslag av grönt. Doften är frisk med citrus, persika, aprikos och en liten kryddig ton av örter som basilika och mynta. Smaken är krispig och mineralrik där frukter och citrus balanseras i en lång frisk eftersmak.
Urra di Mare är ett trivsamt sällskapsvin som räcker till många och ger ett generöst intryck. Vinet i sig är friskt och behagligt, ett utpräglat fiskvin som passar till skaldjur, vit fisk och lättare plockmat. Bör serveras svalt cirka 10 –12 grader.
Rödvinet Timperosse har en mörk djupröd färg. Doften är intensiv med mörka bär och frukter, som plommon, svarta vinbär och viol och inslag av medelhavsörter, som rosmarin och salvia. Smaken är fyllig och kraftfull med tydliga inslag av blåbär och mogna hallon.
Mandrarossa Timperosse är också ett utsökt sällskapsvin. Vinet är ungt och livligt, färdigt att drickas men utvecklas ytterligare under lagring. Det passar väl till smakrika ostar, till en lätthalstrad tonfisk, Caponata, Risotto, Cannelloni, Gnocchi al ragù och andra Medelhavsrätter.
Mandrarossa Urra di Mare
- Vinmakare: Domenico de Gregorio
- Artikelnummer: 73918
- Pris: 257
- Volym: 150 cl
- Druvor: Sauvignon Blanc
- Alkohol: 12%
Mandrarossa Timperosse
- Vinmakare: Domenico de Gregorio
- Artikelnummer: 71441
- Pris: 257
- Volym: 150 cl
- Druvor: Petit verdot
- Alkohol: 13,5%