Hem
Dukat i Blå hallen. (Henrik Montgomery/TT / TT Nyhetsbyrån)

Kyckling och ”modern kulturgröt” på Nobelmenyn

Kyckling, rotselleri och äpplen står på menyn när Nobelgästerna sätter sig till bords i Blå hallen på tisdagskvällen, skriver TT.

Bakom menyn står köksmästaren Jessie Sommarström och konditorn Frida Bäcke.

Nobelmenyn

Getost från Östergötland fylld med libbsticka. Serveras med svenska betor, honung och rosenkvitten samt rostade pumpakärnor.

Quenell på kyckling, svenska baljväxter och hösttryffel från Gotland.

Rotselleri glaserad med miso på svenska bondbönor och kålbukett med smak av örter och äpple. Serveras med en modern kulturgröt på klippt korn, vild och odlad svamp, jordärtskocka samt en rostad kycklingsky med Pomme de Vie.

Variation på svenska äpplen. Terrine på karamelliserade Fridaäpplen. Brynt smörkaka på jordmandel smaksatt med granskott. Kräm på rosenkvitten samt tunt skivade äpplen med kamomill. Serveras med en glass på gatkamomill och punsch.

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen