Hem
Arkivbild på Björn Frantzén inför öppnandet av Brasserie Astoria 2021. (Malin Hoelstad/SvD/TT / SVENSKA DAGBLADET)

Lagarbete bakom framgången för stjärnkocken Frantzén

Stjärnkocken Björn Frantzén har blivit unik i restaurangbranschen både nationellt och internationellt efter att hans restaurang FZN i Dubai belönats med tre Michelinstjärnor. Nu har han tre restauranger med tre stjärnor.

I SVT:s Morgonstudion tar han upp några huvudpunkter för framgångsreceptet.

– Ska du prestera på topp ska du inte jobba för mycket. Vi har stängt på helgerna, man jobbar fyra dagar i veckan, säger Björn Frantzén.

Att driva restauranger jämför han med att leda ett fotbollslag – alla är bra på olika saker och ”behöver inte kunna allt”. Och för den som vill satsa gäller det att vara seriös, professionell och ta hand om sig själv, menar han.

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen