Hem
Lingon/Nobelbankett. Arkivbilder. TT

Lingon från Boden nyckel i topphemlig Nobeldessert

Fram till klockan 19 ikväll är det munkavle som gäller för kockarna av årets Nobelmiddag. Men några av ingredienserna i middagen har avslöjats, bland annat huvudingrediensen i desserten, rapporterar Vetenskapsradion.

– Lingon blir huvudråvaran. Lingon från Mockträsk utanför Boden som har vuxit med midnattssolen under sommaren och fått jättevacker färg och jättegod smak, säger Annie Hesselstad, årets Nobelkonditor.

Även tjärsirap är en del av efterrätten, det vill säga tjära som kokats ner med socker till en rökig sirap. ”Lite vågat”, enligt Hesselstad. ”Gott”, tycker Vetenskapsradions reporter.

Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen