Hem
Felix Claar under matchen. LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Sverige förlorar enorma dramat i EM-semifinalen

Sverige förlorade EM-semifinalen i handboll efter enorm dramatik.

Matchen började jämnt men Frankrike drog i väg och ledde i halvtidsvilan med 17–11.

Sverige stod för en riktig rivstart i andra och kvitterade efter nio minuters spel. Med sex minuter kvar var det Sveriges tur att rycka och gå upp i ledning med 23–25. Med en sekund kvar stod det 26–27 till Sverige – då fick Frankrike ett frikast som fransmannen Elohim Prandi satte, men med ett regelmässigt tveksamt skott. Målet tog matchen till förlängning.

I förlängningen var Frankrike det vassare laget och vann med 34–30. Resultatet innebär att Frankrike spelar final och Sverige kommer möta antingen Danmark eller Tyskland i bronsmatchen på söndag.

– Det känns otroligt tungt. Det händer sjuka grejer i slutet av matchen, säger målvakten Andreas Palicka i Viaplays sändning.