Hem
bild från matchen. Mikael Fritzon/TT

Märkliga scener när HV71 tog två poäng efter straffar

Bottenlaget HV71 lyckades ta två poäng i kvällens SHL-omgång genom att besegra Oskarshamn med 4–3 på straffar. HV71 tog ledningen med 1–0 efter bara tre minuters spel och i inledningen av den andra perioden kvitterade Oskarshamn med ett mål som kom att bli matchens stora diskussionsämne.

I en märklig situation tog sig Jiri Smejkals in mot kassen samtidigt som målvakten Jonas Gunnarsson i en förflyttning råkade flytta målburen ur sitt läge. Efter lång videogranskning ansåg domarteamet att pucken gått i mål om målburen stått kvar, och kvitteringen var ett faktum.

– I mina ögon så gör jag det inte med flit, handen på hjärtat, säger Gunnarsson enligt Sportbladet.

Fredrik Forsberg avgjorde matchen på straffar till HV71:s fördel.