AEG

Mastery Range tar smaken ett steg längre

Här är köket som har ett sjätte sinne. En ugn som förhöjer smaken, en häll som kan känna av värme och en fläkt som kan anpassa styrkan automatiskt. Med Mastery Range välkomnar AEG dig till världens första responsiva matlagningsupplevelse. Här samverkar köksutrustningen i harmoni med din matlagning och kan därför lyfta den till nästa nivå.

– Vi brukar säga att utrustningen inte ska ta huvudrollen i köket – istället är det din bästa souschef, säger Simon Bradford, ansvarig för design på AEG.

Stek som en kock

Förutom att AEGs nya induktionshäll är stilren och snyggt designad har den flera smarta funktioner. FlexiBridge-zonen anpassar sig efter kokkärlens storlek – vilket gör att du kan steka och koka i redskap som nästan har vilken storlek som helst. Med PowerSlide-funktionen kan du ha olika temperatur i olika zoner. När du skjuter stekpannan längre ifrån dig blir det svalare, när du drar den mot dig ökar värmen.

Trött på matos?

Med Mastery Range köksfläkt får du en optimal miljö i köket utan att lyfta ett finger. Hällen kan automatiskt och trådlöst justera köksfläkten beroende vad du lagar.

Perfekt resultat varje gång

AEGs ugnar gör det enkelt att kunna laga allt från en perfekt tillagad entrecote i bit till ett gott bröd. Genom att använda ugnens matlagningstermometer kan du tala om för ugnen hur du vill att maträtten ska tillagas. Skippa exakt temperaturkrångel, bara ange om du vill ha maten rare, medium eller well-done.

Med hjälp av SteamPro-funktionen kan du laga med ånga, som bland annat gör ditt bröd knaprigt på utsidan och saftigt på insidan och ser till att grönsakernas smak och färg behålls bättre. Givetvis finns också AEG-ugnar med Sousvide- funktion, som gör det ännu enklare att lyckas i köket.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

AEG Partner

Toppnyheter

Bild från Paris på lördagen. GONZALO FUENTES / TT NYHETSBYRÅN
Franska protesterna

Antalet gula västar uppges ha halverats på en vecka

Frankrikes inrikesdepartement säger att 35 000 vid lunchtid bedömdes delta i gula västarnas protester runt om i landet. Det är ungefär hälften så många som förra veckan, skriver Le Monde.

I Paris uppger polisen att färre än 3 000 demonstranter samlats i vad som hittills beskrivs som lugna protester. Även i Lyon, Bordeaux, Marseille och Strasbourg pågår demonstrationer för femte lördagen i rad, om än i betydligt mindre omfattning än tidigare.

40 min
STEPHANE MAHE / TT NYHETSBYRÅN
Franska protesterna

85 omhändertagna av polis under protesterna

Rörelsen Gula västarna protesterar för femte helgen i rad i Frankrike och omkring 85 demonstranter har omhändertagits, rapporterar nyhetsbyrån AP. Av de 85 personerna har 46 gripits av polis.

8 000 poliser patrullerar gatorna i Paris där tusentals demonstranter har samlats för protester. Mindre våldsamheter uppstod mellan demonstranter och polis nära en fredlig demonstration vid Champs-Elysees. I övrigt har dagens demonstranter varit lugnare än förra helgens.

4 tim
Gula västarna protesterar i Paris och på andra platser i Frankrike.  ZAKARIA ABDELKAFI / AFP
Franska protesterna

En död i olycka kopplad till Gula västarnas protest

En person har dött i en olycka i Belgien som kopplas till Gula västarnas protester, rapporterar AFP.

Olyckan inträffade då en bilist körde in i en långtradare som hade saktat in vid en vägspärr som demonstranter från Gula västarna satt upp nära den fransk-belgiska gränsen, uppger lokala myndigheter.

Gula västarnas demonstrationer har pågått i över en månad, i huvudsak i Frankrike, men de har även inspirerat till protester i andra länder.

3 tim
Läs mer om Franska protesterna
Valet 2018 FN:s klimatmöte i Katowice
Klimatminister Isabella Lövin (MP) TT
Valet 2018 FN:s klimatmöte i Katowice

Regeringskrisen försvagar Sveriges roll i klimatsamtal

Sveriges roll i förhandlingarna under FN:s klimatmöte Katowice har försvagats på grund av regeringskrisen, skriver Expressen. Orsaken är att Sverige har lovat mindre pengar än vad man normalt skulle ha gjort, på grund av läget med en övergångsregering.

Klimatförhandlingarna är inne på övertid och en orsak till segdragenheten är oenigheter kring finansiering. Det rör bland annat hur mindre utvecklade länder ska få stöd för att kunna klara av skador i klimatförändringarnas spår.

Enligt Expressen vill de fattigare länderna ha starka garantier om stöd från västvärlden – och Sverige beskrivs nu som ett av de länder som vill ge mer bistånd men som inte kan.

Samtidigt uppges Sverige ha en trovärdig position i förhandlingarna på grund av tidigare stora klimatbidrag.

3 tim
Gunhild Stordalen Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
FN:s klimatmöte i Katowice

Stordalen: Vi måste få med politikerna på banan

Filantropen och miljöaktivisten Gunhild Stordalen är på plats vid klimatmötet i Katowice i Polen där man ska besluta hur Parisavtalet ska implementeras, skriver Expressen.

Stordalen ska under mötet tala om klimat och miljö men är upprörd över att inte frågan om sambanden mellan mat och klimat tar plats på agendan.

– Matindustrin kan vara med och utveckla mer klimatsmarta produktionsmetoder och produkter, som också måste vara hälsosamma. Vi måste få med politikerna på banan, säger hon till NRK.

2 tim
Generalsekreteraren för FN:s ramverk för klimatförändringar Patricia Espinosa och FN:s generalsekreterare  Antonio Guterres.  JANEK SKARZYNSKI / AFP
FN:s klimatmöte i Katowice

Nytt dokument redo att presenteras för länderna

Klimatmötet i Katowice har gått in på övertid och under hela natten mot lördagen och hela lördagsmorgonen har förhandlingar pågått om de kontroversiella frågorna, rapporterar nyhetsbyrån AP.

Målet med mötet i Katowice är att enas om hur Parisavtalet från 2015 ska implementeras. Fortfarande kvarstår oenigheter kring hur man ska rapportera och utforma avtal om utsläpp, skriver Reuters.

Under lördagsmorgonen väntas ett nytt dokument presenteras för länderna, rapporterar SVT Nyheter. Det ska röra sig om ett 144 sidor långt förslag till ett slutavtal och de olika ländernas förhandlare uppges ha diskuterat utformningen i mindre grupper.

Idag 09:08
Läs mer om Valet 2018
JON OLAV NESVOLD / BILDBYR N NORWAY
Världscupen i längdskidåkning

Nilsson tog tredje segern i Davos – Dahlqvist trea

Stina Nilsson vann sprinten i Davos i överlägsen stil – svenskans tredje seger i staden. Det blev ytterligare svenskt på pallen då Maja Dahlqvist knep tredjeplatsen.

Nilsson hade kontroll på finalen och testade på ett ryck i sista backen där hon fick en lucka som hon tog med sig ner till upploppet.

25-åringen, som trivs bra i den schweiziska staden, tog sin allra första världscupseger i just Davos 2015 och vann även sprinttävlingen i staden i fjol.

– Jag har alltid gillat Davos och när det är som i dag med vädret och publiken var det roligt att åka, säger Nilsson i SVT.

Det var en bra dag för hela damlaget. Alla sex svenskor tog sig vidare från prologen och fyra avancerade till semifinal.

På herrsidan gick det mindre bra och Calle Halfvarsson blev bäste svensk och åkte ut i semifinalen.

2 tim
JON OLAV NESVOLD / BILDBYR N NORWAY
Världscupen i längdskidåkning

Halfvarsson efter floppen: Stor risk att jag inte kör

Calle Halfvarsson åkte ur i semifinalen i herrarnas sprint och var besviken efter loppet. Svensken överväger nu att avstå morgondagens distanslopp, rapporterar SVT Sport.

Det var en dramatisk semifinal. På upploppet hakade norska åkaren Sondre Turvoll Fossli och italienske Federico Pellegrino ihop med varandra och dessförinnan stängde Fossli vägen för Halfvarsson när han försökte ta rygg i backen.

– Fossli går in och går emot mig. Det kändes väldigt konstigt. Han ville väl stänga mig på något vis. Det är stor risk att det inte blir någon tävling i morgon, säger Halfvarsson.

1 tim
Teodor Peterson.  CARL SANDIN / BILDBYR N
Världscupen i längdskidåkning

Teodor Peterson utslagen i kvalet: ”Jag mår illa”

Svenske sprintspecialisten Teodor Peterson gick blytungt i herrarnas sprintkval – och åkte ut direkt, rapporterar Sportbladet. Svensken hamnade på en blygsam 52:a plats.

– Jag mår illa. Det tror jag inte att jag är ensam om. Man får ont i bröstet och... ja, som det ska vara när man har tagit i, säger han till Sportbladet.

Norrmannen Johannes Høsflot Klæbo vann kvalet med fransmannen Lucas Chanavat strax efter. Viktor Thorn kom in som bäste svensk på en åttonde plats. Även Calle Halfvarsson och Martin Bergström tog sig vidare till final.

4 tim
Läs mer om Världscupen i längdskidåkning

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund