AEG

Nya trender: Så ligger du steget före i köket i höst

Vi är ständigt på jakt efter nya smaksensationer. Nya trender, nya råvaror och nya sätt att tillaga maten. Här är en framtidsspaning signerad AEG som ger dig ett försprång i köket.

Ät mer lila

När det gäller grönsaker är det lila som är det nya gröna. Rödbetor, lila sötpotatis och hibiskusblommor är alla rika på antocyanin, en naturlig antioxidant. De lila grönsakerna är inte bara nyttiga utan också smakrika.

Det är enkelt att tillaga dessa läckerheter med AEG ångugn, med eller utan Sousvide-funktion. Lagar du med ånga bevaras färg och smak bättre än utan. Sousvide innesluter smakerna helt och bevarar vitaminer och smaker. Dessutom kan du laga på låga temperaturer med stor noggrannhet för bästa resultat.

Gör din egen umami-bomb

Umami – den femte smaken – erövrar nu hemmaköket. Umami finns naturligt i många ingredienser som tomat, selleri, kött och svamp.

Det är enkelt att tillverka sin egen umami-blandning. Torka helt enkelt karljohanssvamp eller shiitake på låg temperatur över natten i din AEG ångugn. När de torkat mortlar du svamparna till ett pulver, du sedan enkelt kan använda för att förhöja vilken rätt som helst.

Laga ”fooled pork”

Fler och fler människor letar efter hälsosamma alternativ till kött utan att kompromissa på smak eller konsistens. Utvecklingen går fort - i dag vill tillverkarna inte bara skapa dugliga alternativ, de vill på sikt ersätta köttet totalt. Ett tydligt exempel på det är den nya våg av veganska hamburgare, som kan serveras medium-rare och som ”blöder”. Gillar man pulled pork finns ett smidigt och vegetariskt alternativ i jackfruit, som är grunden till rätten ”pulled jackfruit” eller ”fooled pork”. TIllaga på AEGs nya induktionshäll och i ångugn och njut av resultatet, som påminner mycket om vanlig pulled pork.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

AEG Partner

Toppnyheter

Arkivbild.  Jonas Dagson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Vårdguiden-läckan

Även beställningar av sjuktransporter i läckan

Inspelade beställningar av sjuktransporter fanns på samma öppna server som de läckta Vårdguiden-samtalen, skriver Computer Sweden.

På servern fanns hundratusentals känsliga samtal till Prebus AB, ett dotterbolag till Gamla Uppsala Buss AB som ägs av Region Uppsala. I samtalen uppger inringare bland annat sina namn, personnummer och adresserna de ska åka mellan.

– Vi har beställt systemet av Voice Integrate för flera år sedan, men vi har aldrig sagt att samtal ska spelas in, säger Björn Tapper som är it-ansvarig på Prebus till Computer Sweden.

39 min
Illustrationsbild.  Vårdguiden / TT
Vårdguiden-läckan

Oskyddade vårdsamtalen kan polisanmälas

Datainspektionen ser ”väldigt allvarligt” på att miljontals samtal till Vårdguiden legat oskyddat på nätet och regionrådet i Stockholm, Daniel Forslund (L), utesluter inte att det ansvariga företaget Medhelp polisanmäls, skriver TT.

– Vi håller nu på att se på avtalet och hur många punkter av brott det har varit mot det. Våra jurister kollar också på om det har varit rena lagbrott, säger Forslund, som är biträdande regionråd i Stockholm med ansvar för e-hälsa, till Sveriges Radio.

Affärsområdeschefen på Medhelp, Björn Arkinger, säger till SR att de avtal som finns har följts.

– Det är givetvis fruktansvärt olyckligt att det här har skett. Det vi gör nu är att det pågår en utredning för att se hur det här har kunnat hända, säger han.

1 tim
Johan Bratt. TT
Vårdguiden-läckan

Efter 1177-läcka: Stockholm fortsätter sitt samarbete

Region Stockholm kommer att fortsätta samarbetet med företaget bakom den omfattande läckan av samtal till 1177 Vårdguiden, rapporterar P4 Stockholm. Tjänsten kommer åtminstone tills vidare att outsourcas.

– Det som är viktigt nu är att man gör en teknisk analys av vårdgivaren och ser till att det inte kan hända framöver, säger chefsläkaren Johan Bratt, som ansvarar för kvalitet och patientsäkerhet.

Stockholm är en av de tre regioner som berörs av läckan, som avslöjades av Computer Sweden i går. Alla telefonsamtal som har ringts till vårdnumret sedan 2013 har legat helt öppet som ljudfiler på en oskyddad webbserver.

4 tim
Läs mer om Vårdguiden-läckan
Thae Yong Lee Jin-man / TT NYHETSBYRÅN
Nordkoreakrisen

Ex-diplomat: Nordkorea ger inte upp sina kärnvapen

Kim Jong-Un har inga planer på att ge upp sina kärnvapen. Det menar den deserterade nordkoreanska ex-diplomaten Thae Yong, som i dag höll en presskonferens i Seoul.

Enligt honom ser den nordkoreanska ledaren det kommande mötet med USA:s president Donald Trump som ett sätt att befästa landets status som en kärnvapenmakt.

Thae menar att nästa veckas toppmöte kommer bli ett misslyckande om inte Trump lyckas övertala Kim att överge sina vapen och kärntekniska anläggningar.

1 tim
 Kim Jong-Un TT
Trumps USA Nordkoreakrisen

Spekulationer: Kim kan resa till toppmötet med tåg

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un kan komma att resa till Hanoi, där toppmötet mellan honom och USA:s president Donald Trump ska hållas, landvägen genom Kina.

Spekulationerna satte fart efter att en vietnamesisk källa med insyn i planeringen av toppmötet uppgett för AFP att en nordkoreansk delegation reste med tåg i gränstrakterna mellan Kina och Vietnam.

Enligt källor till den Seoulbaserade tidningen NK News kan en tågresa genom Kina dock bli ett problem för kinesiska höghastighetstågen eftersom den nordkoreanske ledarens tåg går långsammare.

2 tim
Kim Jong-Un och Donald Trump. Susan Walsh / TT NYHETSBYRÅN
Nordkoreakrisen

Trump redan nominerad av norska Fremskrittspolitiker

Oavsett om Japans premiärminister Shinzo Abe nominerat Donald Trump till Nobels fredspris eller inte så kvarstår faktumet att Trump redan är nominerad till priset, skriver Reuters.

Två norska politiker från Fremskrittspartiet, Per-Willy Amundsen och Christian Tybring-Gjedde, har nominerat den amerikanske presidenten för hans insatser i Nordkoreakrisen.

Amundsen var justitieminister i Erna Solbergs regering 2016–2018 och partikollegan Tybring-Gjedde sitter i det norska utrikes- och försvarsutskottet.

– Spänningarna har avtagit kraftigt och en stor av del är på grund av Trumps okonventionella diplomatiska stil, säger Amundsen till nyhetsbyrån.

Igår 16:47
Läs mer om Nordkoreakrisen
Amanda Lind och Gustav Fridolin.  Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Löfvens regering

”Det fanns bara ett namn till kulturministerposten”

När den nya kulturministern skulle utses fanns det bara ett namn för MP-språkrören Gustav Fridolin och Isabella Lövin, säger Fridolin till Allehanda.se.

– Amanda har ett kunnande på kulturområdet från tiden i Härnösand och hon var viktig när vi jobbade med vårt valmanifest. Dessutom är hon idrottsintresserad, det delar hon med mig.

Enligt Fridolin var Löfvens spontana kommentar till förslaget ”Japp!”.

Under våren kommer MP-språkröret och den tidigare utbildningsministern att lämna politiken – och han berättar även för Allehanda.se om framtidsplanerna.

– Jag söker jobb som lärare, men inget är klart. Politik ska man inte hålla på i hela sitt liv.

17 min
Ardalan Shekarabi (S). Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Löfvens regering

Minister sägs ha doktorerat – har bara tagit 15 poäng

I flera sammanhang har det lyfts fram att civilministern Ardalan Shekarabi (S) ska ha doktorerat inom upphandlingsrätt. Men Expressen skriver nu att han endast påbörjade sin forskarutbildning och bara har tagit 15 av de 240 högskolepoäng som krävs för en examen på den nivån.

Tidningen tar upp att medier som till exempel DN och SVT skrivit att Shekarabi har doktorerat och att påståendet även förts fram i sociala medier av personer med kopplingar till Socialdemokraterna.

– Det är inte bra när missförstånd sprids. Det är viktigt att det rättas till när något blir fel, säger Shekarabi till Expressen.

2 tim
Läs mer om Löfvens regering

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund