Swish betalningsapp. Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN
Inrikes

Miljondonationer till barn gick till pappans skulder

Delar av de två miljoner kronor som genom 20 000 insättningar samlades in till ett sjukt barn förra året gick i stället till att betala pappans skulder, rapporterar DN. Insamlingen skedde genom sociala medier och skulle gå till barnets behandling.

Mannen har haft stora skulder hos Kronofogden i flera år. När myndigheten fick reda på att barnet drabbats av cancer pausades utredningen. När man senare såg att minst 380 000 kronor av de insamlade pengarna gått till lyxkonsumtion i Beverly Hills fattade myndigheten beslutet att polisanmäla pappan för bedrägeri och utmäta 850 000 kronor.

Polisanmälan har lagts ner. Föräldrarna är mycket kritiska till utmätningen och förnekar bestämt att de har tagit pengar från barnets insamling.

Toppnyheter

Hanif Bali/Gunnar Strömmer. TT.
Debatten om Hanif Bali

Interna kritiken växer – krav på att Bali stoppas

Den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali har upprepade gånger hamnat i blåsväder efter kontroversiella Twitter-inlägg. Nu ökar pressen på ledningen att agera, skriver Expressen som har intervjuat flera såväl anonyma som namngivna partiföreträdare.

Partisekreterare Gunnar Strömmer skriver i en kommentar till tidningen att Hanif Bali är begåvad och driver många viktiga frågor men att han ibland har ”ett destruktivt tonläge”.

”Det är ett problem för både honom och partiet”, skriver Strömmer och berättar att partiet därför har startat ett arbete som ska tydliggöra var gränserna går och vilka konsekvenserna blir om de överträds.

3 tim
Hanif Bali. Arkivbild.  Emma-Sofia Olsson/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Hanif Bali om kritiken: Tänker inte ändra något

Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) svarar i ett mejl till Expressen på kritiken om hans höga tonläge i debatten.

”Jag har svårt att ta ställning till kritik jag inte fått ta del av men hade jag trott på alla halvsanningar och medvetna fultolkningar som jag läser om mig själv i media hade jag också varit kritisk”, skriver han.

Han skriver också att han inte planerar att ändra något bara för att hans meningsmotståndare säljer in en felaktig bild av honom till partikamraterna. Expressen har intervjuat flera moderata företrädare som menar att partiet måste agera mot Hanif Bali efter flera uppmärksammade Twitter-inlägg.

3 tim
Läs mer om Debatten om Hanif Bali