Inrikes

TT
Dödsskjutningen på Möllan

Polisen i Malmö om mordet: ”Väcker känslor och oro”

Dödsskjutningen i Malmö på onsdagsmorgonen hanteras som en särskild händelse, skriver Sydsvenskan. Därmed kan polisresurser frigöras för att jobba specifikt med händelsen, säger Maya Forstenius, presstalesperson vid polisens ledningscentral, till tidningen.

Skjutningen ägde rum på Möllan, nära en förskola, mitt i morgonrusningen.

– Det här väcker oro och känslor. Den oron man känner måste man hantera och ta ansvar för. Vi gör vårt i detta genom att finnas på plats, säger Eva- Gun Westford, presstalesperson vid polisen, till P4 Malmöhus.

Enligt Kvällsposten var den mördade mannen, som är i 50-årsåldern, en av Malmös mest omtalade kriminella. Tidningen skriver att det har funnits misstankar om att han levt under dödshot. Han har tidigare varit misstänkt för mord men friats.

6 tim
Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Dödsskjutningen på Möllan

Dödsskjutning på öppen gata i centrala Malmö – offret sköts i huvudet

En man i 50-årsåldern har dött efter en skottlossning i centrala Malmö på onsdagsmorgonen. Sydsvenskan uppger att mannen sköts i huvudet på nära håll. Kvällsposten skriver att den döde är en av Malmös ”mest omtalade kriminella”.

Polisen fick larmet om skottlossningen klockan 8.27 då mycket folk var i omlopp i området, enligt flera medier.

Ingen har ännu gripits för brottet men polisen efterlyser vittnesuppgifter. En misstänkt gärningsman uppges ha flytt från platsen i en svart Chrysler, skriver Aftonbladet.

Idag 08:27
Polisinsatsen på Möllevången. Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Dödsskjutningen på Möllan

Uppgift: En av Malmös mest omtalade kriminella

Den man i 50-årsåldern som sköts till döds på Möllevången i Malmö på onsdagsmorgonen var en av stadens ”mest omtalade kriminella”, skriver Kvällsposten.

Han har tidigare suttit i toppen av ett nätverk som förekommer i många utredningar av sprängningar, grova vapenbrott och narkotika, enligt tidningen. Mannen själv har varit misstänkt för mord men friats.

Enligt Aftonbladet sköt en maskerad gärningsperson mot sitt offer när denne klev ut genom en port i närheten av Möllan. Han uppges först ha skjutits i ryggen på nära håll och därefter i huvudet.

Tidningen skriver att den misstänkte gärningsmannen setts lämna platsen med en svart bil av märket Chrysler.

Idag 08:45
Läs mer om Dödsskjutningen på Möllan