Omni Ekonomi 1 år

Missa inte nya börstjänsten i Omni Ekonomi

Omni Ekonomi firar 1-årsjubileum – och det gör vi genom att lansera vår nya börstjänst i appen. Med den kan du följa utvecklingen för index från alla ledande börser, enskilda aktier samt råvaror och valutor.

– Äntligen, får man väl säga. Många läsare har längtat efter detta, säger Tomas Medin Westman, ansvarig för redaktionell utveckling på Omni Ekonomi.

Börstjänsten ger överblick över handeln just nu samt möjlighet att se historisk utveckling.

– Det här är bara början. Vi testar nu olika lösningar för att presentera och visualisera börsdata i appens artiklar också, säger Tomas Medin Westman.

Finns inte nya börstjänsten under börsfliken i din app? Gå då in till App Store eller Google Play och uppdatera till senaste versionen.

Börstjänsten i korthet

  • Alla aktier på Nasdaq Stockholm och First North – samt inom kort Spotlight (tidigare Aktietorget) och NGM.
  • Alla aktier från de nordiska huvudlistorna samt från Nasdaq, NYSE och Euronext.
  • De ledande indexen från hela världen.
  • Råvarupriser och valutakurser med konverteringsverktyg.
  • Du hittar tjänsten under ”Börsen” i menyn längst ner om du använder iPhone. Med Android når du börstjänsten via vänstermenyn.
  • 15 minuters fördröjning gäller oftast för kurserna.

Berätta gärna vad du tycker!

Är det något du saknar i börstjänsten? Eller har du något annat att förmedla till redaktionen? Hör gärna av dig till oss med dina synpunkter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Omni Ekonomi 1 år

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Daniel Andrews, avspärrat flerfamiljhus, protester mot nedstängningen i norra Melbourne. TT
Coronaviruset Globala spridningen

Melbourne stängs ned i sex veckor efter coronautbrott

Melbourne kommer att gå in i en sex veckor lång lockdown efter den senaste tidens kraftiga ökning av bekräftade fall av covid-19 i området. Det meddelar delstaten Victorias regeringschef Daniel Andrews på en presskonferens.

– Vi måste agera innan det är utom kontroll, säger han.

Beslutet gäller hela storstadsområdet, med närmare 5 miljoner människor. Det omfattande utbrottet av coronaviruset är framför allt koncentrerat till ett socialt utsatt område i norra Melbourne och minst nio flerfamiljshus är försatta i karantän.

44 min
Bostadsminister Megan Woods. TT
undefined

Nyzeeländska medborgare hindras från att resa hem

Nyzeeländska flygbolaget Air New Zealand begränsar tillfälligt antalet nya bokningar de kommande tre veckorna – eftersom det är fullt i karantänsfaciliteterna, rapporterar Reuters.

Beskedet från regeringen innebär att tusentals nyzeeländska medborgare utomlands kommer få vänta med att resa hem. Så snart myndigheterna kan garantera tillgång till karantänsmöjligheter kommer bokningssystemet att öppna igen, meddelar bostadsminister Megan Woods.

Medborgare som reser in från utlandet måste sitta i 14 dagars obligatorisk karantän.

2 tim
En kvinna i Caracas, Venezuela, testas för covid-19 Ariana Cubillos / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Larmet: Miljöförstöringen kommer leda till nya smittor

Utan åtgärder för att skydda vilda djur och växter och förhindra miljöförstöring så kommer sjukdomar, som likt covid-19, sprider sig från djur till människor att bli vanligare. Den varningen kommer från en ny FN-rapport, rapporterar flera medier.

– Det senaste århundradet har vi upplevt åtminstone sex utbrott av nya coronavirus, säger Inger Andersen vid FN:s miljöprogram till BBC.

Förutom Covid-19 är ebola och sars exempel på sjukdomar som startat hos djur och spridit sig till människan.

Delia Grace, en av författarna bakom rapporten, säger till The Guardian att åtgärderna mot covid-19 framförallt sett sjukdomen som en ekonomisk utmaning eller en medicinsk utmaning.

– Men dess ursprung finns i miljön, livsmedelssystemen och i djurhälsan.

Inger Andersen menar att vetenskapen är tydlig:

– Om vi fortsätter att utnyttja naturen och förstöra våra ekosystem så kan vi vänta oss att se en stadig ström av den här typen av sjukdomar.

Igår 20:39
Läs mer om Coronaviruset