Jamina Roberts i matchen mot Japan. LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Handbolls-VM 2019 i Japan

”Normalt” Argentina väntar svenska handbollsdamerna

Argentina är nästa motståndare för Sverige i handbolls-VM. När matchen drar i gång klockan 12.30 i dag väntar ett mer ”normalt” motstånd, säger vänsternian Jamina Roberts till Handbollskanalen.

Med det syftar hon på att Argentina förmodligen spelar ett klassiskt 6–0-försvar, där försvarslinjen är uppställda på linjen. Både Kina och Japan, som Sverige redan har besegrat, ställer upp med ett mer offensivt försvarsspel.

I anfallsspelet är Argentina båda fysiska och modiga, säger förbundskapten Henrik Signell till SVT Sport.

– De är inte rädda för att ta stryk så det gäller att vi är modiga i andra änden och vågar stå emot, säger han.

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Sju månader gamla Issa Ibrahim Nasser undersöks på en klinik i Deir Al-Hassi i Jemen. Han väger bara tre kilo. Issa Al-Rajhi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

122 miljoner riskerar att nå svältgräns i virusets skugga

Hjälporganisationen Oxfam varnar i en ny rapport för att 12 000 människor per dag kan dö av hunger som en följd av coronavirusets effekter på samhället. Fler riskerar att dö av svält än av själva viruset, skriver de i rapporten ”The hunger virus”.

Hundratals miljoner människor har förlorat sin inkomst när samhällen stänger ner vilket innebär att ytterligare 122 miljoner människor kan hamna på svältgränsen i år. Det skulle innebära att totala antalet gick från 149 miljoner förra året till över 270 miljoner i år.

”Covid-19 är droppen för miljoner människor som redan kämpar med effekterna av konflikt, klimatförändringar, ojämlikhet och ett icke-fungerande livsmedelssystem som lett till att miljontals arbetare och producenter lever i fattigdom”, skriver Chema Vera, Oxfams internationella vd, i ett pressmeddelande.

3 tim
Läs mer om Coronaviruset