Hem
Ebba Busch och Nooshi Dadgostar. TT

”Noterar att Busch inte längre viftar med korven”

Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar ”noterar att Busch inte längre viftar med korven” ett drygt år efter att hon tog med sig en falukorv till SR:s partiledardebatt. Kanske beror det på att priset har ökat sedan dess, säger Dadgostar i riksdagens partiledardebatt.

– Min fråga är: När tar falukorvsministern tag i den oligopolsituation som vi har på matmarknaden som gör att stora kedjor kan upprätthålla sina höga priser? [...] Varför har Busch inte kallat upp matjättarna? säger Dadgostar.

Busch ger ett väldigt kort svar:

– Ett: För att finansministern har gjort det. Två: För att vi inte är kommunister.

Dadgostar konstaterar att exempelvis Frankrike har infört åtgärder mot matjättarna. Busch tycker att det franska exemplet är ”missriktad socialism”. Sedan svarar hon på korvkritiken:

– Jag är mycket stolt över att vi satte den där falukorven på kartan. Därför att bakom den finns ett mycket allvarligt budskap kring att det är för dyrt att vara svensk – och vi kommer inte att ge oss förrän vi har levererat på löftet att göra det billigare. Men det tar tid.

Debatten började vid 12 och slutade vid 15-tiden.

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons