Hem
Philipson SöderbergANNONS

Ny årgång från en av Rhônedalens mästare

Namnet Xavier Vignon är relativt nytt på den internationella vinscenen, men under de senaste 25 åren har han gjort sig känd i appellationen södra Rhônedalen där han anlitats som oenolog av 600 olika vinegendomar, och där hela 60 procent av producenterna inom Châteauneuf-du-Pape har använt hans tjänster.

Xavier Vignons Châteauneuf-du-Pape är en blandning av druvsorterna Grenache, Mourvèdre och Syrah som Vignon valt ut från 60 olika områden i Rhônedalen där klimatet är av det torrare och svalare slaget. Detta säkerställer att vinet får intensiva och komplexa smaker, men också att druvornas fräschhet och balans bibehålls och hjälper vinet att fortsätta utvecklas efter buteljering.

Xavier Vignon Châteauneuf-du-Pape Organic 2020 har en mycket nyanserad doft med inslag av skogshallon och plommon som samsas med örter, fat, lagerblad och en fläkt av blommor. Smaken är intensiv och nyanserad med toner av röda bär, körsbär, kryddor, lavendel, fat, viol och färska örter.

Vinet passar bäst till kraftiga kötträtter på mörkt kött där det gärna får finnas mycket färska örtkryddor och mustiga smaker. Varför inte servera till en ört- och vitlöksspäckad vildsvinsstek med kantarelltimbal och björnbärsdoftande gräddsås?

Sagt om vinet

”Ett mångfacetterat vin med komplexitet och elegans – Utmärkt!” ⅘
– Vinguiden

”Ny toppårgång av mästaren Xavier Vignon!”
– Vinbetyget

”Fyllig, rik, fruktig och sammansatt smak med god, rund kropp och utmärkt längd”
– Munskänkarna

”Gott redan idag men kan gärna sparas.”–Andreas Grube
WineTable

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.