Hanna Bennison till vänster i den vita tröjan.  Christoffer Borg Mattison/Bildbyrån
Sport

Rosengårds jättelöfte tar plats i truppen mot USA

Rosengårds 17-åriga löfte Hanna Bennison får chansen i Peter Gerhardssons trupp till träningslandskampen borta mot USA i november, rapporterar Fotbollskanalen.

– Det är naturligtvis en spelare vi har haft koll på genom Rosengård, men också genom F18-landslaget och U23-landslaget och så vidare. Det är stor talang som vi vill se i vår landslagsmiljö, säger förbundskaptenen.

Hela truppen

Målvakter: Hedvig Lindahl (Wolfsburg), Zecira Musovic (Rosengård), Jennifer Falk (Kopparbergs/Göteborg)

Försvarare: Linda Sembrant (Juventus), Magdalena Eriksson (Chelsea), Nathalie Björn (Rosengård), Hanna Glas (PSG), Jonna Andersson (Chelsea), Emma Kullberg (Kif Örebro), Jessica Samuelsson (Rosengård).

Mittfältare och anfallare: Caroline Seger (Rosengård), Julia Zigotti Olme (Kopparbergs/Göteborg), Anna Anvegård (Rosengård), Kosovare Asllani (CD Tacon), Stina Blackstenius (Linköping), Lina Hurtig (Linköping), Sofia Jakobsson (CD Tacon), Madelen Janogy (Piteå), Loreta Kullashi (Eskilstuna), Julia Karlernäs (Piteå), Hanna Bennison (Rosengård), Pauline Hammarlund (Kopparbergs/Göteborg), Michelle de Jongh (Vittsjö)

Toppnyheter

Den ostylade lägenheten. Mäklarbild.
Bopriserna

Ostylad vindsvåning på Söder årets mest klickade

En söderlya med renoveringsbehov blev årets – och tidernas – mest klickade objekt på Hemnet. Det framgår av bostadssajtens årskrönika 2019.

Det tidigare rekordet var från 2014 då det så kallade paprikahuset drog 452 000 klick.

Nu har paprikarekordet slagits av en mycket nedgången lägenhet på Södermalm i Stockholm som drog över 485 000 klick.

Det var i mars som bostaden låg ute till försäljning med en annons som stack ut ur mängden.

– Den här bostaden är inte paketerad enligt vår annars framgångsrika fotomanér och går tvärtemot det man vanligen ser på Hemnet, det skapar en nyfikenhet och ett intresse, sa ansvarig mäklare Fanny Strand till branschtidningen Mäklarvärlden.

Paprikahuset var en annons i december 2014 där bilderna piffats upp med enorma mängder paprikor

1 tim
TT
undefined

Hemnet: Bostadspriserna kommer att stiga nästa år

”Sammantaget finns det ett antal faktorer som talar för att bostadspriserna kommer att fortsätta stiga under 2020”. Så säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Dagens Industri.

Tell säger att bostadsmarknaden återhämtat sig i år och att affärerna gått snabbare. Dessutom har både priserna och budpremierna stigit.

Han motiverar också sin optimism kring nästa år med att allt fler bostadsköpare tror på stigande bopriser. I januari i år trodde 15 procent av köparna på stigande priser – nu ligger den siffran på över 30 procent.

Idag 06:25
Läs mer om Bopriserna
En kvinna på ett äldreboende. JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN
Debatten om äldrevården

Sex av tio kommuner skär ner på äldreomsorgen

Sex av tio kommuner gör i år besparingar på den nämnd som har hand om äldreomsorgen, rapporterar Kommunalarbetaren som granskat nämndernas budgetar. Totalt 180 av landets 290 kommuner berörs.

Några av konsekvenserna är minskad bemanning, vikariestopp och mer helgjobb för de anställda. Därtill räknas nedläggning av boenden och kortare tid för till exempel duschning och städning i hemtjänsten.

Dessutom hade en stor del av kommunerna förra året underskott i de aktuella nämnderna – totalt rör det sig om ett underskott på 1,8 miljarder. Enligt tidningen motsvarar det nästan 2 000 platser på särskilda boenden i äldreomsorgen.

3 tim
Ett äldre par håller varandra i hand.  Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Pressat läge för äldrevård: ”Går hem och gråter”

En av de kommuner som gör besparingar på äldreomsorgen i år är Hörby, som försöker parera ett underskott på 25 miljoner kronor. Det rapporterar Kommunalarbetaren.

Läget i Hörby är pressat och socialchefen Eva Klang Vänerklint liksom fackförbundet Kommunal menar att det inte finns mycket mer att spara in på. Till exempel är schemat slimmat i hemtjänsten och man tar inte in vikarier om någon i personalen är sjuk.

– Jag pratade med en undersköterska nyligen som sade att jag orkar inte mer, jag går hem och gråter på kvällen, säger Ingrid Olsson, ordförande för Kommunal i Hörby.

3 tim
Läs mer om Debatten om äldrevården