Sport

Johan Alcén/ Oskar Lindblom Bildbyrån/TT
Lindbloms sjukdomsbesked

Moderklubben Brynäs i chock efter cancerbeskedet

NHL-spelaren Oskar Lindblom har diagnostiserats med skelettcancer och i hans moderklubb Brynäs tas beskedet emot med chock, skriver Sportexpressen.

– Allt är så overkligt, denna hemska sjukdom har drabbat en av världens absolut bästa killar, säger Johan Alcén, som spelade med Oskar Lindblom i Brynäs så sent som säsongen 2016/2017.

Brynäs sportchef Andreas Dackell säger till tidningen att alla i Gävleklubben tänker på Lindblom och hans familj.

1 tim
Robert Hägg. JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
undefined

NHL-lagkamraten stöttar Lindblom: ”Jobbigt just nu”

Philadelphia Flyers-spelaren Robert Hägg är omskakad av nyheten att lagkamraten Oskar Lindblom fått diagnosen Ewings sarkom, en typ av skelettcancer.

– Det är så overkligt, jag har känt Oskar sedan jag var 16 år, så det är jobbigt just nu, säger Hägg till Sportexpressen.

När Philadelphia Flyers i går kväll, svensk tid, gick ut med sjukdomsbeskedet var Lindbloms lagkamrater i NHL-laget på resande fot inför kommande matchen mot Minnesota Wild.

1 tim
Oskar Lindblom vid en match i november. DAVID W CERNY / BILDBYRÅN
undefined

Svenske NHL-stjärnan har drabbats av skelettcancer

Den svenske NHL-spelaren Oskar Lindblom har drabbats av cancer och kommer inte att spela mer den här säsongen, skriver hans klubb Philadelphia Flyers.

Lindblom har diagnosticerats med Ewings sarkom, en form av skelettcancer. Han kommer att få göra provtagningar nästa vecka och sedan påbörja en behandling.

”Flyers kommer att göra allt som är möjligt för att stötta Oskar och hjälpa honom till den bästa tänkbara vården”, skriver klubben.

Igår 21:57
Läs mer om Lindbloms sjukdomsbesked
Uwe Rösler under gårdagens match mot FCK. PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Europa League 19/20

”Uwe Röslers ålderdomliga ledarskap fällde honom”

Uwe Röslers hårda nypor räddade Malmö FF ur ett krisläge men det hade ett pris, skriver Sydsvenskans krönikör Max Wiman efter beskedet att tysken lämnar klubben.

”Tonen i omklädningsrummet var tuff mot individer, alla klarade inte nivån”, skriver han.

Expressens Daniel Kristoffersson skriver att Rösler har bedrivit ett slags ”management by fear”-ledarskap som fått flera spelare att vända honom ryggen.

”En klubb som Malmö FF kan år 2020 inte ha en ledarstil från 1980-talet.”

Skånesports Ole Törner skriver att det kommer att jublas bland MFF:s ungdomslag och unga spelare, men att det nu är upp till bevis. Under en annan tränare kommer fler unga spelare få chansen, men kravet är fortfarande SM-guld.

Igår 14:57
MFF:s Bonke Innocent  PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
undefined

Europasuccén har gett MFF minst 85 miljoner kronor

Malmö FF:s avancemang till slutspel i Europa League fyller på en redan välfylld klubbkassa. Enligt Fotbollskanalen har klubben redan spelat in minst 85 miljoner kronor via turneringen.

Segern mot FC Köpenhamn i går kväll, som utöver avancemang även innebär gruppseger, gör att MFF drog in mer än 15 miljoner konor.

Innan dess har man spelat in stora pengar både genom att avancera under kvalspelet och genom vinster och oavgjorda matcher i gruppspelet.

Igår 09:09
Läs mer om Europa League 19/20