Sport

Gustav Ludwigson gratuleras. MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Herrallsvenskan 2020

Nye Ludwigson matchhjälte i Hammarbys seger

Nyförvärvet Gustav Ludwigson blev stor matchhjälte när han gjorde matchens enda mål i Hammarbys seger mot Varberg. Det var Ludwigssons första mål i den grönvita tröjan i allsvenskan.

– Vi pratade om att slå in lite bollar sedan förra matchen, nu fick vi resultat av det så det var gött, konstaterade Ludwigson i Dplays sändning.

I den andra halvleken gick Varberg för en kvittering. I den 64:e ville laget ha straff då man ansåg att Dennis Widgren tog med handen, men domaren valde att inte blåsa.

Resultatet placerar Varberg på en femteplats och Hammarby på en niondeplats i tabellen.

Igår 20:32
Var bollen inne? CARL SANDIN / BILDBYRÅN
undefined

Omdiskuterat övertidsmål avgjorde stormötet

Mycket pekade på att allsvenska stormötet mellan IFK Göteborg och AIK skulle sluta mållöst. Men ett par minuter in på övertid slog Göteborgs Emil Holm in en boll från höger som via en AIK-försvarare studsade i den bortre stolpen. Därefter tycktes bollen studsa över linjen innan Panos Dimitriadis lyckades rensa undan.

Domaren blåste för mål, men tv-bilderna i efterhand visade att det i så fall var med mycket liten marginal.

– Det mesta talar för att den är inne, men det kan vara ett spökmål igen mellan dessa lagen”, konstaterade onas Dahlquist i Dplay.

Igår 19:17
Deppigt på Olympia. PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
undefined

HIF fortsatt mållösa efter ny förlust – krisen djupnar

Helsingborgs IF har parkerat sist i allsvenskan med bara en poäng efter fem spelade omgångar. Och laget har ännu inte gjort ett enda mål.

Den fjärde förlusten kom mot Mjällby på torsdagen. Efter en mållös första halvlek gjorde blekingelaget 1–0 redan i den andra halvlekens första minut genom tidigare HIF-spelare Mamudu Moro. Moro fick god hjälp av HIF:s högerback Ravy Tsuoka som stod felplacerad och upphävde offsiden i situationen.

Nykomlingen Mjällby har i och med segern sju poäng vilket ger en niondeplats i tabellen.

Igår 19:05
Läs mer om Herrallsvenskan 2020