Sport

Djurgårdens Marcus Davidsson och Emil Bemström jublar. ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
SHL 18/19

”Djurgården är oslagbara när de spelar så här”

Djurgården hade lärt sig läxan från den första finalmatchen och höll sig ifrån utvisningsbåset och slarv i mittzonen. Matchen i Globen var en överkörning, skriver Expressens Magnus Nyström i en krönika.

”När Djurgården är så här disciplinerat och spelar hockey med den här farten och den här glädjen – ja, då är detta lag oslagbart.”

Hockeynews Mattias Ek skriver att det var en drömkväll för stockholmarna i ett fullsatt Globen, men tillägger att Frölunda kommer att vara ett nytt lag i Scandinavium på torsdag.

”Det är faktiskt orimligt att tänka sig motsatsen. Sicket bottennapp.”

Igår 21:08
Djurgården jublar. JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
SHL 18/19

Överkörning av Djurgården – kvitterat i finalserien

Djurgården slog tillbaka i SM-finalen i ishockey och vann match två med 5–1 inför ett fullsatt Globen. Stockholmarna var starkast och vann matchen välförtjänt.

Olle Alsing gav Dif ledningen med tre minuter kvar av första perioden när hans skott letade sig in bakom Johan Mattsson i Frölundamålet i powerplay.

I andra perioden gick Djurgården fram till 3–0 inom loppet av ett par minuter. Dif-backen Linus Hultström lade ut pucken ur zon och den vindsnabbe Axel Jonsson-Fjällby åkte ikapp och förbi Frölundabacken och satte 2–0. Någon minut senare gjorde Emil Bemström 3–0.

Matchen punkterades i början av tredje när Jakob Lilja satte 4–0 efter svagt agerande av Mattsson. Max Friberg reducerade med en styrning innan Linus Hultström satte dit 5–1.

Nästa match spelas i Scandinavium på torsdag.

Igår 19:53
Läs mer om SHL 18/19
Bild från match ett. MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
SHL 19/20

Expert inför andra ronden: ”Djurgården utjämnar”

I kväll går finalserien mellan Frölunda och Djurgården in i andra akten. Matchen spelas i Stockholm och hemmalaget Djurgården jagar revansch – och får den också. Det spår i alla fall Radiosportens expert Lars-Gunnar Jansson.

– Djurgården hängde med bra i Göteborg och kommer i kväll att spela med ett helt annat lag. Däremot måste en räcka av Djurgårdare som underpresterade i Göteborg kliva upp, säger han.

Djurgården saknade Olle Alsing, Tom Nilsson, Dick Axelsson, Jacob Josefson och Sebastian Strandberg på måndagens träning, men samtliga väntas vara tillgängliga för spel i kväll.

Igår 08:29
Dennis Everberg. PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
SHL 19/20

”Topp tre dyrast i hela SHL – men också topp tre bäst”

Det är bara att gratulera Rögle för värvningen av den NHL-meriterade 27-åringen Dennis Everberg, säger Sportbladets expert Hans Abrahamsson.

– Det är en riktigt toppspelare på SHL-nivå, säger han i en tv-sändning.

Hockeysverige tar nog Rögle på stort allvar nu, tror Expressens expert Johan ”Mr Madhawk” Svensson. Han skriver att respekten för laget har ökat genom en enda värvning.

”Everbergs kontrakt och prisklass. Svårt att gissa. Men topp3-dyrast i ligan blir det definitivt. Men jag tror också på topp3-bäst i ligan”, skriver han på bloggen.

Igår 09:53
Dennis Everberg firar VM-guldet i Kungsträdgården dagen efter finalen i ishockey-VM den 21 maj 2018 SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
SHL 19/20

NHL-meriterad Everberg klar för Rögle: ”Vill vinna”

NHL-meriterade Dennis Everberg återvänder till Sverige. Den 27-årige anfallaren är klar för SHL-klubben Rögle, som han har skrivit ett femårskontrakt med.

I ett pressmeddelande skriver Everberg att han ser fram emot att återförenas med flera gamla lagkamrater från juniortiden.

– Det var roliga år och nu återförenas vi igen, när vi fortfarande är mitt i karriären. Jag är fortfarande sugen på att vinna, det är därför jag håller på med det här och vill ha min bästa hockey framför mig, säger han i pressmeddelandet.

Igår 07:07
Läs mer om SHL 19/20