Sport

Isak.  AMAIA ZABALO / BILDBYRÅN
La Liga 19/20

”Sommarens sanna sensation” gör debut

På lördagskvällen gör Alexander Isak debut i La Liga när hans Real Sociedad möter Valencia. Isaks form beskrivs av Dagens Nyheter som god. På fem träningsmatcher har anfallaren gjort fyra mål. Lokaltidningen El Diario Vasco har redan hunnit jämföra honom med den brasilianske tidigare storspelaren Ronaldo. Mundo Deportivo har beskrivit honom som ”sommarens sanna sensation”, rapporterar Dagens Nyheter.

La Liga-experten Marcelo Fernandez gör bedömningen att Isak kommer att gå rätt in i startelvan. Till Fotbollskanalen säger han att svensken har egenskaper som kan passa in i ligan.

– Allt tyder på är att det är en spelare som Real Sociedad tror på, både på kort och lång sikt, säger han.

2 tim
Isak. Arkiv.  Nils Petter Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Omdömen: Isak är ”lurig” men ”förstår inte norska”

I helgen möter Real Sociedad Atlético Madrid i La Ligas säsongspremiär. För Alexander Isak kan det därmed bli debut i La Liga. I en intervju med TT beskriver Atletico Madrid-backen Kieran Trippier Isak som en ”lurig och snabb” motståndare.

– Han är en talang och en som du måste vara beredd på, säger han till nyhetsbyrån.

Ett av Real Sociedads andra nyförvärv, norske Martin Ödegaard, säger i podcasten LaLigaLoca, att han och Isak redan fått en nära relation trots att han upplever att svensken inte förstår vad han säger:

– Svenskar är verkligen dåliga på språk, eller i alla fall norska (...) pratar jag normal norska så får jag bara ett ”hu?” tillbaka, säger han.

14 aug
Läs mer om La Liga 19/20
Anna Borgqvist. Arkivbild. CLAUDIO BRESCIANI / TT / TT NYHETSBYRÅN
Löneskillnaderna inom idrotten

Tidigare landslagsforward: ”Gråter av frustration”

Anna Borgqvist, tidigare landslagsforward hos Damkronorna, har twittrat sitt stöd till lagets lönestrejk. ”Jag gråter av frustration över hur länge detta pågått” skriver hon. De senaste fyra åren har åtta spelare lämnat landslaget på grund av tuffa ekonomiska villkor, skriver DN.

Även herrhockeyspelare som Mikael Tellqvist och Robin Kovács har twittrat stöd till det strejkande damlandslaget.

Igår 19:34
Damkronorna. Arkivbild. Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Damkronorna: ”Känns som vi är ett ok att bära”

Nu uttalar sig Damkronorna via spelarfacket SICO om konflikten med förbundet och bojkotten av landslagslägren. I ett gemensamt uttalande från truppen skriver de att argumentet från SIF att de behandlar Tre kronor och Damkronorna lika inte håller.

Damkronorna kritiserar bland annat reseförhållandena, vid en landslagsturnering i Finland, en tid innan OS, skickades de hem med Finlandsfärja och vid en turnering i USA reste de en dag innan tävlingsstart.

”Genom avsaknad av likvärdighet känner sig Damkronorna oviktiga och som om de är ett ok att bära för SIF”, står det i uttalandet.

Igår 08:55
Läs mer om Löneskillnaderna inom idrotten