Sport

Bildbyrån.
Alpina världscupen

Förbundet: ”Inga allvariga skador på hjärnan”

Alpinstjärnan Marc Gisin klarade sig under omständigheterna bra efter gårdagens våldsamma krasch i herrarnas störtlopp i Val Gardena. Det meddelar det schweiziska skidförbundet, skriver TT.

”Han kommunicerar på egen hand med läkarna och sina närstående, men är fortfarande intuberad. Lyckligtvis visade varken magnetröntgen eller datortomografin några allvarliga skador på hjärnan”, skriver förbundet.

Gisin hamnade fel i ett hopp, korsade skidorna och kraschade i hög fart.

3 tim
WOLFGANG GREBIEN / GEPA PICTURES
Alpina världscupen

Olsson missade pallen – Hirscher vann överlägset

Svenske alpinstjärnan Matts Olsson kom sexa i herrarnas storslalom i Alta Badia.

Olsson låg tvåa efter första åket, 94 hundradelar bakom österrikiske suveränen Marcel Hirscher, men Olsson fick inte till andra åket alls och gled ner flera placeringar.

Överlägsna Hirscher drygade ut sitt försprång i andra åket och vann tillslut tävlingen med över två och en halv sekund.

I förra veckan slutade Matts Olsson trea i storslalomen i Val d’Isères.

Idag 12:57
Läs mer om Alpina världscupen
Wolfgang Pichler under OS i Sydkorea.  CARL SANDIN / BILDBYR N
Världscupen i skidskytte

Pichler: ”Killarna måste vara bättre än tjejerna”

De svenska damerna kom tvåa i skidskyttestafetten och herrarna var snäppet bättre och vann sin skidskyttestafett. I en intervju efter tävlingarna avslöjade förbundskaptenen Wolfgang Pichler hemligheten bakom Sveriges ständiga framgångar i skidskyttestafetterna.

– Vi har en liten regel i Sverige som säger att killarna alltid måste vara bättre än tjejerna, säger Wolfang Pichler i SVT.

– I dag tänkte vi väl att ”äh att komma etta är omöjligt” och att målet var topp sex. Men alla gjorde ett fantastiskt jobb, det är overkligt bra, fortsätter han.

4 tim
Sebastian Samuelsson.  MATIC KLANSEK / GEPA PICTURES
Världscupen i skidskytte

Sverige tog skrällseger i herrstafetten: ”Jäkligt bra”

Tidigare i dag knep de svenska skidskyttedamerna andraplatsen i stafett. De svenska herrarna ville inte vara sämre och vann sin stafett med marginal trots att man körde med ett reservbetonat lag utan Fredrik Lindström och Jesper Nelin.

Sverige växlade som etta tillsammans med Frankrike inför sista sträckan som Sebastian Samuelsson skulle köra. I det liggande skyttet sköt svensken fullt och i det andra ståendet skyttet bommade Samuelsson två skott, men med extraskott klarade 21-åringen det och kunde köra i mål ohotat.

–Jag kom in i ett väldigt inspirerande läge. Det gick jäkligt bra, bättre än vad många hade väntat sig, förmodligen jag själv också, säger Sebastian Samuelsson i SVT.

I januari tog de svenska skidskytteherrarna sin första stafettseger i världscupen sedan 2009. I dag kom tredje på mindre än ett år.

5 tim
HANS OSTERAUER / GEPA PICTURES
Världscupen i skidskytte

OS-silverhjältarna på pallen i stafett: ”Taktiskt fint”

Sveriges skidskyttedamer har skördat nya framgångar i stafett. I världscuptävlingen i Hochfilzen knep svenskorna en andraplats efter ett spurtavgörande mot Frankrike. Italien vann stafetten, endast åtta sekunder före Sverige.

Laget, som tog OS-silver i Sydkorea tidigare i år, höll jämna steg med topplagen under de första tre sträckorna och växlade över som trea tillsammans med Frankrike i rygg inför den fjärde och sista sträckan.

Bragdguldsvinnaren Hanna Öberg visade på fin åkform trots förra veckans sjukdom och sköt fullt i första skyttet och klarade sig med ett extraskott i det stående skyttet.

– Vilket taktiskt fint spurtvarv Öberg gör. Hon går förbi precis där hon ska, säger SVT:s expert Helena Ekholm.

Utöver Öberg bestod Sveriges lag av Mona Brorsson, Emma Nilsson och Linn Persson.

Idag 11:26
Läs mer om Världscupen i skidskytte
Linus Hallenius. NILS JAKOBSSON / BILDBYR N
Fotbollens silly season

Sundsvalls skyttekung Linus Hallenius förlänger

Gif Sundsvalls skyttekung Linus Hallenius stannar i klubben och har skrivit på ett femårskontrakt, rapporterar TT.

”Linus har blivit historisk i klubben genom sitt målskytte men han är också en helt fantastisk person som gjort massiva insatser även vid sidan av planen”, säger sportchefen Urban Hagblom i ett pressmeddelande.

Hellenius bröt sitt kontrakt i slutet av oktober för att se över sina alternativ, men väljer alltså att stanna.

6 tim
JOEL MARKLUND / BILDBYR N
Fotbollens silly season

Granen: ”99,9 procent säker – blir inte United”

Andreas Granqvist är 99,9 procent säker på att det inte kommer att bli en flytt från Helsingborgs IF till Manchester United, skriver fotbollssajten Goal.

Svensken, som har kopplats ihop med United för att tillfälligt lösa skadefrånvaron i klubben, säger att det är i Helsingborg som han vill bo och spela.

– Det skulle i så fall vara något helt sensationellt och det tror jag inte kommer, säger Granen.

Igår 16:27
 Omar Eddahri, Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.  Bildbyrån.
Fotbollens silly season

Lämnar Dif när tränarduon anslöt: ”Alla vet varför”

Omar Eddahri lämnar Djurgården. Det bekräftar fotbollspelaren för Sportexpressen. I förra klubben Sirius fungerade det inte alls mellan tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf och Omar Eddahri. När tränarduon nu tar över Dif i vår väljer 28-åringen att lämna.

– Jag vet inte vad Djurgården ville, men jag vet att jag inte vill vara kvar i alla fall och jag tror att alla vet varför. Jag vill inte sätta mig i en sådan situation igen, säger Eddahri till tidningen.

När Bergstrand och Lagerlöf tränade mittfältaren i Sirius skar det sig mellan parterna och Eddahri lämnade för spel i Marocko.

Idag 10:47
Läs mer om Fotbollens silly season
VALERIAWITTERS / BILDBYR N
Fornlings titelmatch

Sven Fornling glad trots igenmurat öga: ”Helt sjukt”

Sven Fornling fick vänster öga igenmurat och en bula i pannan efter gårdagens titelmatch – men boxaren har ett stort leende på läpparna dagen efter och kan titulera sig som världsmästare i lätt tungvikt, skriver Sportbladet.

– Det är ju så sjukt. Nu sitter jag här med huvudvärk och mår lite kasst dagen efter och så ska jag tänka på Bivol, Beterbiev, Badou Jack … det är liksom ett snäpp till, säger Fornling och syftar på sina framtida motståndare.

– Det är sån bokslutskänsla. Nästan alla har tvivlat på mig. En del av mig har också tvivlat, fortsätter boxaren.

30-åringen vann titelfajten mot den regerande världsmästaren Karo Murat efter ett enhälligt domslut sent i går.

Idag 12:29
VALERIAWITTERS / BILDBYR N
Fornlings titelmatch

Krönikor: Största knallen någonsin i svensk boxning!

”Det här är den största svenska proffsboxningsknallen någonsin”, skriver Sportexpressens Kent Hansson i en krönika efter att det stod klart att Sven Fornling blivit ny IBO-världsmästare i lätt tungviktsboxning.

30-åringen från Malmö vann titelfajten mot den regerande världsmästaren Karo Murat efter ett enhälligt domslut.

”Sven Fornling hade lovat att ringen skulle brinna. Han höll sitt löfte. Sven gjorde en makalös fighterinsats”, skriver Hansson.

Sydsvenskan/HD:s Niklas Whilborg skriver att Fornling stod för ”en hjälteinsats” och att Murat är av ett virke som få världsboxare kan bryta ner.

Sportbladets Stefan Alfelt stämmer in i hyllningarna. ”Sven Fornling visade vad vilja och målmedvetenhet kan åstadkomma om man är beredd att betala priset som en total hängivenhet i en så tuff bransch som boxning kräver.”

Idag 05:46
Karo Murat till vänster, Sven Fornling till höger. VALERIAWITTERS / BILDBYR N
Fornlings titelmatch

Svenske boxaren Fornling ny IBO-världsmästare

Svenske boxaren Sven Fornling stod som vinnare efter det han beskrivit som sitt livs match och tog hem IBO-bältet i lätt tungvikt, skriver Sportbladet.

– Jag saknar ord. Det är helt otroligt av Sven, säger boxaren Adrian ”Gäddan” Granat i Sportbladets sändning.

Fornling mötte den regerande världsmästaren Karo Murat från Tyskland och efter en jämn och dramatisk match utsågs han till vinnare på poäng efter ett enhälligt domslut.

– Det är overkligt, säger Fornling till Aftonbladet.

Igår 22:16
Läs mer om Fornlings titelmatch
Jeffrey T. Barnes / TT NYHETSBYRÅN
NHL 18/19

Dahlin målskytt i tät kamp som fick avgöras på straffar

Rasmus Dahlin gjorde mål och noterades för två assist när Buffalo mötte Washington i en jämn match i NHL-ishockeyn, som fick avgöras på straffar. Det är första gången som rookien gör tre poäng i den nordamerikanska proffsligan.

– Jag bara sköt och den gick under klubbhandsken, sa Dahlin efter matchen.

Han tycker att Washington är ett bättre lag än många av de andra motståndarna i ligan.

– De är snabbare, smartare och skickligare. Så de är ett rätt bra lag, och det visste vi.

Efter full tid var resultatet 3-3 och till sist vann Washington på straffar.

Idag 05:25
Patrik Berglund till vänster. Jeffrey T. Barnes / TT NYHETSBYRÅN
NHL 18/19

Buffalo ger få svar om Berglunds avstängning

Buffalo Sabres tränare Phil Housely mötte pressen sent på lördagskvällen men hade få svar att ge kring varför den svenske centern Patrik Berglund stängts av på obestämd tid från NHL-laget.

– Vad jag vet utifrån att ha pratat med medicinsk personal så var han sjuk, så vi hanterade det på det sättet. Men uppenbarligen har det utvecklats till något annorlunda, och ledningen hanterar det, sa Housley enligt flera sajter.

CBS Sports skriver att det ska röra sig om sjukdom men enligt Buffalo är orsaken disciplinära skäl. Berglund har inte dykt upp till de två senaste matcherna.

Idag 05:28
Läs mer om NHL 18/19