Så kan du använda bröd som blivit gammalt
Att minska matsvinnet är något som många strävar efter och det anses även vara en viktig komponent för att minska vårt klimatavtryck.
Ta tillvara på hela råvaran
Om vi tar tillvara på hela råvaran, och har rätt utrustning, kan vi minska svinnet i köket. Här kommer två enkla tips:
Rotselleri
Bladen hackas ned, blancheras och används i en sallad. Skalet kan rivas och torkas för att användas som en smaksättare. Slå in kärnan av roten i aluminiumfolie tillsammans med smör och rosmarin, grädda sedan på 175°C tills innertemperaturen når 93°C. Den intuitiva SteamPro-ugnen från Electrolux justerar intuitivt ugnstemperaturen till önskad innertemperatur, så du kan fokusera på att njuta.
Bröd
Bröd som börjar bli torrt kan du torka och mixa ned till nytt mjöl. Perfekt för brödbakning eller pizzabotten. När du använder SteamPro-ugnen kan du addera ånga i början av tillagningen. Ångan håller degen fuktig på ytan så att du får den rätta gyllenbruna färgen och en härligt krispig yta, medan insidan håller sig mjuk och god.