Jeppe Gustafsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Explosionerna i Linköping

Samma sprängmedel vid explosionerna i Linköping

Troligen användes samma typ av sprängmedel vid de båda explosioner som inträffade i Linköping 7 juni och 19 augusti. Det bekräftar polisen i ett pressmeddelande.

Enligt resultat från Nationellt forensiskt centrum (NFC) handlar det om dynamit. Polisen bekräftar också att delar av en cykel påträffats vid platsen för den första explosionen då ett bostadshus fick stora skador.

I det andra fallet exploderade en beslagtagen moped i polisens lokaler.

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Sju månader gamla Issa Ibrahim Nasser undersöks på en klinik i Deir Al-Hassi i Jemen. Han väger bara tre kilo. Issa Al-Rajhi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

122 miljoner riskerar att nå svältgräns i virusets skugga

Hjälporganisationen Oxfam varnar i en ny rapport för att 12 000 människor per dag kan dö av hunger som en följd av coronavirusets effekter på samhället. Fler riskerar att dö av svält än av själva viruset, skriver de i rapporten ”The hunger virus”.

Hundratals miljoner människor har förlorat sin inkomst när samhällen stänger ner vilket innebär att ytterligare 122 miljoner människor kan hamna på svältgränsen i år. Det skulle innebära att totala antalet gick från 149 miljoner förra året till över 270 miljoner i år.

”Covid-19 är droppen för miljoner människor som redan kämpar med effekterna av konflikt, klimatförändringar, ojämlikhet och ett icke-fungerande livsmedelssystem som lett till att miljontals arbetare och producenter lever i fattigdom”, skriver Chema Vera, Oxfams internationella vd, i ett pressmeddelande.

3 tim
Läs mer om Coronaviruset