Smarta tekniken bakom nya succéugnen
Drömmer du om en ugn som får maten att smaka lika gott som på en riktigt bra restaurang? Då är SteamPro-ugnen från Electrolux nya intuitiva köksserie något för dig. Utöver alla traditionella ugnsfunktioner har denna ugn fyra olika typer av ångfunktioner samt Sous Vide.
– I denna ugn kan du göra allt från att tillaga det godaste brödet, koka de finaste grönsakerna till att tillaga det möraste köttet genom Sous Vide. Det här är en ugn som gör allt på bästa sätt, både till vardags och fest, säger Kerstin Gebert, produktspecialist på Electrolux.
Ångfunktionen Steamify i SteamPro-ugnen hjälper dig att välja rätt mängd ånga. Ställ bara in temperaturen så sköter ugnen resten genom att fördela rätt mängd ånga och temperatur beroende på vad du vill tillaga. En fuktsensor ser till att hela tiden reglera exakt fuktnivå för att maten ska bli så perfekt som möjligt.
Gårdagens mat blir som ny
Genom tillagningstekniken Sous Vide tillagar du dina vakuumförpackade råvaror och tillagar dem i ånga. Resultatet? Bättre bevarade näringsämnen, saftigare resultat och fantastisk smak.
– Sous Vide-tekniken underlättar vardagen och gör helgens mat till en riktig fest. Förbered vakuumförseglade påsar med olika rätter som till exempel grytor och soppor som sedan bara är att ta fram och lägga in i ugnen när du är trött och hungrig efter en hel dags jobb och skola, säger Kerstin Gebert.
SteamPro-ugnen passar alla, både den lite ovane som inte kan så mycket om ugnsfunktioner och temperaturer, men även den mer insatte som vill göra alla inställningar manuellt.