Stephanie Grisham. Jacquelyn Martin / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Turbulensen i Trumps team

Stephanie Grisham tar över Vita husets kommunikation

Den amerikanska presidenthustrun Melania Trumps talesperson Stephanie Grisham blir ny pressekreterare i Vita huset, meddelar Melania Trump på Twitter.

Grisham efterträder Sarah Huckabee Sanders. Hon kommer också att jobba i den mer strategiska rollen som kommunikationschef, skriver AFP.

Stephanie Grisham är en av veteranerna i kretsen runt Donald Trump och har funnits med ända sedan hans presidentvalskampanj i olika roller, skriver Huffington Post.

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Sju månader gamla Issa Ibrahim Nasser undersöks på en klinik i Deir Al-Hassi i Jemen. Han väger bara tre kilo. Issa Al-Rajhi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

122 miljoner riskerar att nå svältgräns i virusets skugga

Hjälporganisationen Oxfam varnar i en ny rapport för att 12 000 människor per dag kan dö av hunger som en följd av coronavirusets effekter på samhället. Fler riskerar att dö av svält än av själva viruset, skriver de i rapporten ”The hunger virus”.

Hundratals miljoner människor har förlorat sin inkomst när samhällen stänger ner vilket innebär att ytterligare 122 miljoner människor kan hamna på svältgränsen i år. Det skulle innebära att totala antalet gick från 149 miljoner förra året till över 270 miljoner i år.

”Covid-19 är droppen för miljoner människor som redan kämpar med effekterna av konflikt, klimatförändringar, ojämlikhet och ett icke-fungerande livsmedelssystem som lett till att miljontals arbetare och producenter lever i fattigdom”, skriver Chema Vera, Oxfams internationella vd, i ett pressmeddelande.

3 tim
Läs mer om Coronaviruset