Bevaka
Trumps USA

Alexei Nikolsky / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Mötet mellan Trump och Putin

Toppdemokrater hävdar att Putin har hållhake på Trump

Under pressträffen efter måndagens presidentmöte fick Vladimir Putin frågan om han hade något komprometterande material på Donald Trump. Frågan syftade på uppgifterna om en film som ska ha spelats in i Ryssland 2013 där Trump ska ha befunnit sig på ett hotellrum med prostituerade som han hyrt in för att kissa på en hotellsäng där Barack och Michelle Obama tidigare sovit.
Putin förnekade inte uttalat att det skulle finnas en film men svarade att han hade hört sådana rykten. Själv säger sig Putin inte ha känt till att Trump var i landet vid det tillfället och tillägger att med tanke på hur många affärsmän som besöker landet har de knappast möjlighet att samla in komprometterande material om alla.
Trump svarade i sin tur att något sådant ”borde ha kommit ut för länge sedan”. Amerikanska medier noterar att ingen av dem svarade nej på frågan.
Flera demokrater har efter toppmötet gett uttryck för att Trumps beteende under pressträffen tyder på att Ryssland har någon hållhake på Trump, skriver Washington Post.
– President Trumps vekhet inför Putin var pinsam och bevisar att ryssarna har något på presidenten, något personligt, finansiellt eller politiskt, säger Nancy Pelosi, minoritetsledare i representanthuset.
Även Chuck Schumer, demokraternas minoritetsledare i senaten, ifrågasatte Trumps undfallenhet mot Putin och säger i ett uttalande att ”en stor fråga hänger över Vita huset – vad kan rimligen ha fått Trump att sätta ryska intressen över amerikanska?”.

Idag 05:38