Hem
Stjärnkocken Paul Svensson menar att rätt innertemperatur är viktig för att maten ska smaka så bra som möjligt. (Electrolux)
ElectroluxANNONS

Stjärnkocken: Så lyckas du med ångad mat

Den senaste trenden inom matlagning är ånga, men hur funkar det egentligen? Att laga mat med ånga har länge varit en beprövad teknik i restaurangköket. Nu kan du uppnå samma resultat – i ditt eget kök.

Ugnen SteamPro med ångfunktionen Steamify, ingår i Electrolux nya köksserie. Den kombinerar rätt mängd ånga med den inställda värmen. Det enda du behöver göra är att ställa in temperaturen.

– Den största anledningen till att folk inte gillar smaken av en specifik råvara är oftast på grund av att den inte är tillagad på rätt sätt, till exempel att råvaran har fel innertemperatur, säger Paul Svensson, stjärnkock.

Matlagningsprocessen övervakas

SteamPro ger ett perfekt resultat när du lagar allt från kött, fågel, fisk, grönsaker eller bakverk. När du ångar din mat behåller den även näringsämnen bättre, får en jämnare färg och torkar inte ut. Med en tillhörande matlagningstermometer övervakas matlagningsprocessen genom att intuitivt mäta matens innertemperatur.

– Användandet av en intuitiv stektermometer skulle kunna vara skillnaden mellan att gilla och ogilla en specifik råvara, avslutar Paul Svensson.

(Electrolux )
Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.