Stjärnkockens tankar om innertemperaturer
Det är inte ovanligt att middagen varken ser ut eller smakar så som det framstod i receptet. För att en måltid ska bli riktigt bra är det flera faktorer som behöver klaffa. Smak, textur, doft och utseende. Det kan kännas ambitiöst att varje måltid ska hålla toppklass, men faktum är att har du bara koll på temperaturen, är du en bra bit på vägen mot en riktigt bra smakupplevelse.
– Den största anledningen till att folk inte gillar smaken av en specifik råvara är oftast på grund av att den inte är tillagad på rätt sätt, till exempel att råvaran har fel innertemperatur, säger kocken Paul Svensson.
Få hjälp på vägen
I den nya intuitiva köksserien från Electrolux har möjligheten att enkelt uppnå rätt temperatur varit ett fokusområde.
Bland annat har man lanserat den intuitiva spishällen 900 SensePro® med en tillhörande stektermometer. Tack vare att både häll och termometer kommunicerar med varandra kan du enklare uppnå rätt innertemperatur, eftersom termometern berättar för hällen om det behövs mer eller mindre värme.
Även i den nya SensePro-ugnen kan du enkelt uppnå rätt innertemperatur då ugnen fördelar rätt mängd ånga och temperatur automatiskt. Här har du också en termometer till din hjälp, vilket gör det enklare för dig att uppleva en helt ny typ av smak från råvaror du kanske tidigare ansett vara tråkiga.
– Användandet av en intuitiv stektermometer skulle kunna vara skillnaden mellan att gilla och ogilla en specifik råvara, säger Paul Svensson.