Hem
Djurgårdens Joel Asoro. Christine Olsson/TT

Straffmissar fällde MFF – Djurgården spelar vidare

Djurgården och Häcken gör upp om den ena finalplatsen i svenska cupen för herrar. Det står klart sedan Djurgården vunnit sin kvartsfinal mot Malmö FF på straffar.

Matchen i Stockholm blev högdramatisk och MFF:s Anders Christiansen spelade en central roll för gästerna. Dansken satte 1–0 i öppet mål efter tio minuters spel och fick chansen att utöka när han la upp bollen på straffpunkten – men sköt högt över.

Djurgården jagade kvittering och utdelningen kom med bara ett par minuter kvar av ordinarie tid när vänsterbacken Elias Andersson höll sig framme. Sedan följde en förlängning med två mål – ett från just Christiansen och ett från stockholmarnas Hampus Finndell – innan straffsparkar avgjorde.

Djurgården satte samtliga fem medan Isaac Kiese Thelin träffade ribban, ner på mållinjen, och ut.

Häcken blev klart för semifinal efter seger mot Norrköping på lördagen. Även Mjällby är vidare. För deras del väntar antingen Hammarby eller AIK som möts på måndagskvällen.