Hem
IFK Göteborgs Ramon Pascal Lundqvist. MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Straffsumparen räddade IFK-poäng i ångestmötet

IFK Göteborg och Halmstad delade på poängen i måndagens bottenmöte i herrallsvenskan efter en dramatisk andra halvlek. Ramon Pascal Lundqvist fick ett gyllene läge att ge Blåvitt ledningen med 1–0 men brände sin straff, och kunde i stället se bortalaget ta ledningen med tio minuter kvar.

Pascal Lundqvist fick dock revanschera sig och rullade in 1–1, vilket blev slutresultatet, med en minut kvar av ordinarie tid. Trötta och uppgivna spelare la sig ner på gräsmattan när slutvisslan ljöd.

– Det är två lag som är oerhört besvikna, säger Pär Hansson i Max-sändningen.

Båda lagen får fortsätta kämpa i botten av tabellen. Halmstad ligger på kvalplats med 22 poäng, en poäng efter IFK Göteborg på trettonde plats.

Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen