Hem
Marcus Samuelsson. (Beth J. Harpaz / TT NYHETSBYRÅN)

Svenske stjärnkrögaren: Allt krossades på 14 dagar

Svenske stjärnkrögaren Marcus Samuelsson, som driver flera restauranger i New York, lider hårt i sviterna av coronaviruset. I en intervju med SvD berättar han hur restaurangen Red Rooster nu fungerar som soppkök, och att han inte vet hur det blir när krisen väl är över.

– Det tog mig 20 år att bygga upp mina restauranger och det tog bara 14 dagar att krossa dem, säger han.

Han säger att de stora krispaket som regeringen lanserat kommer att vara till hjälp, men att han ändå inte vet hur länge han kan hålla restaurangerna vid liv.

bakgrund
 
Marcus Samuelsson
Wikipedia (sv)
Marcus Samuelsson, född 25 januari 1971 i Addis Abeba i Etiopien, är en svensk krögare som är bosatt i Harlem i New York där han blev känd som delägare och kökschef för restaurangen Aquavit och driver restaurangen Red Rooster sedan 2010. Samuelsson utsågs 2005 till adjungerad professor vid Restauranghögskolan i Umeå. Han har gett ut flera böcker samt medverkat i matlagningsprogram i TV i USA, Sverige och andra länder. Samuelsson har både svenskt och amerikanskt medborgarskap.
Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen