Hem
Svenska spelarna deppar efter slutsignalen. JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Sverige förlorar JVM-finalen – USA tar hem guldet

Trots ett stundtals starkt spel från Juniorkronorna var det USA som tog hem segern med 6–2 i junior-VM-finalen i ishockey.

Första perioden var böljande. Mot slutet av den spräckte USA:s Gabe Perreault nollan.

Sverige öppnade andra perioden starkt och Otto Stenberg kunde snabbt sätta kvitteringsmålet. Sverige fortsatte därefter att spela bra men ändå var det USA:s Isaac Howard som först satte 1–2 och kort därefter 1–3. Med fem sekunder kvar av perioden kunde dock Jonathan Lekkerimäki trycka in reduceringsmålet för Sverige.

Sverige gick in i tredje med målet att kvittera, men istället var det USA:s Zeev Buium som kunde trycka in 2–4-målet. Mot slutet av perioden satte Ryan Leonard USA:s femte mål och sekunder senare satt 6–2 i Sveriges tomma kasse.

– Det här suger. Jag vill tacka alla grabbarna. Vi har gjort allt för att vinna men det räckte inte i dag, säger en gråtande Liam Öhgren efter matchen i SVT:s sändning.