Bevaka
Smarta klockor

Apples Iphone-event 2019

Här är allt som Apple inte presenterade

Apple offentliggjorde nya telefoner, en ny version av sin smarta klocka samt en ny Ipad och kom dessutom med lanseringsdatum och priser för sina nya spel- och streamingtjänster vid ett lanseringsevent i tisdags. Men många experter fokuserar nu på allt det som Apple inte presenterade.

Sajten 9 to 5 Mac saknade en hel del. Framför allt så påpekar man att Apple aldrig ens nämnde den Tile-liknande spårningsbricka som det cirkulerat mängder av rykten om på förhand. Några nyheter om företagets påstådda AR-hårdvara dök inte heller upp, och dessutom blev det ingen ny version av smart-tv-boxen Apple TV, trots att den senaste versionen släpptes 2017 och hårdvaran normalt sett uppgraderas med två års mellanrum.

The Verge skriver att man gärna hade sett en ny version av de trådlösa hörlurarna Airpods, och påpekar att det dessutom förekommit förhandsuppgifter om en ny typ av heltäckande Airpods. Några nya Homepod-enheter blev det inte heller, och dessutom frågar man sig vad som hände med den funktion för sömnmätning som sagts vara aktuell för Apple Watch.

PC Mag konstaterar samtidigt att Apple valt att inte förse sina nya telefoner med 5G, något som nästan alla andra tillverkare nu jobbar intensivt med, men påpekar att man också förstår Apples beslut, då det finns både affärsmässiga och mer Apple-specifika skäl bakom.

”5G är en röra. Det enda USA-kompatibla 5G-chippet just nu är Qualcomms X50. Men det fungerar inte på det sätt som Apple vill och är inte kompatibelt med alla operatörer” skriver redaktören Sascha Segan.

Apple brukar ofta anordna ett andra höst-event i oktober, och det är förstås långt ifrån omöjligt att åtminstone några av de produkter som inte dök upp i tisdags kommer att presenteras då.

12 sep 2019