Hem
Samir och Viktor och Romel Belcher TT / SVT

Teckentolken rycks med – kastar kläderna i sändning

När Samir och Viktor framförde sitt finalbidrag ”Bada nakna” slängde de av sig både tröja och byxor. SVT:s teckentolk Romel Belcher gjorde samma sak. Samtidigt som artisterna på scen tog av sig sina tröjor, tog Belcher av sig sin.
Tilltaget gör succé på nätet. ”Som vanligt älskar jag våra teckentolkar under #melfest Romel du ägde!”, skriver till exempel en twittrare, rapporterar Expressen.

Annons

Tidigare

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen

SVT:s straff för Samirs tröjkupp: 100 000 kronor

SVT måste betala en straffavgift på 100 000 kronor efter att ha fällts av Granskningsnämnden för radio och tv. Bakgrunden är ett inslag i Melodifestivalen där artisten Samir Badran exponerade sitt varumärke på en t-shirt. Även ett kalsongmärke visades, men där frias SVT eftersom loggan inte gick att urskilja, skriver Dagens Media. – Jag orkar inte, hämta hit den som ska stämma mig då. Jag fick godkänt av mitt skivbolag att ha de här kalsongerna, men tydligen inte. Jag får väl byta kalsonger helt enkelt, sa Samir efter programmet, enligt SVT.

Frans om att få livvakt: ”Var ju helt sinnes”

Artisten Frans Jeppsson Wall berättar i SVT:s ”Skavlan” om tillvaron efter vinsten i Melodifestivalen. Öppenhjärtigt berättar han om den stora förändring det innebär att som gymnasielev få en egen livvakt: – Det var ju helt sinnes, konstaterar han. Expressen, som fått tillgång till inslaget, beskriver hur en händelse i skolkorridoren hade kunnat gå snett. En kompis skulle hoppa på Frans bakifrån, som en glädjeyttring efter Mello-segern: – Jag är inte med på det. Och jag tittar snett åt vänster där livvakten står. Han taggar till på riktigt. Jag ser honom ladda och om jag inte känner igen den här killen tackla honom. Det kändes ju bra, säger Frans Jeppsson Wall i intervjun.

Live Nation tjänar miljoner på Melodifestivalen

Bara biljettförsäljningen till Melodifestival-turnén omsätter minst 50 miljoner kronor för SVT:s samarbetspartner Live Nation. Ett samarbete som Live Nation är ”mycket måna om att få fortsätta”, säger Kristofer Åkesson, pr- och kommunikationsansvarig hos Live Nation, till SVT Nyheter. SVT och Live Nation har samarbetat sedan 2002 då Melodifestivalen stöptes om till dagens utseende, något annat företag har aldrig varit aktuellt, berättar SVT Nöjes programchef Thomas Hall. – Genom åren har ett antal företag visat intresse för diskussion, vilket har skett, men inget av dem har fullföljt och faktiskt gått in i seriös förhandling vilket vi såklart hade välkomnat, säger han till SVT.

”Illa när schlagerkritik ses som folkförakt”

Johan Croneman mår fysiskt illa av Melodifestivalen men känner sig ensam om att våga uttrycka det. Enligt DN-krönikören är ”kulturgräddan” ängslig och försiktig – rädd för att kritik mot ytligheter ska tolkas som folkförakt. ”Frans Jeppsson Wall är minst lika bra som Franz Peter Schubert och ’True detective’ klår alla dagar i veckan ’Macbeth’”, skriver han ironiskt. Croneman drar en parallell mellan ytliga kulturyttringar som Melodifestivalen och ointresset för det usla tillståndet i omvärlden. ”Om man genom de tunna väggarna hör hur grannarna bankar på varandra dag efter dag, så funkar det givetvis alltid att dra upp tv-ljudet på max. Så är det problemet puts väck”, skriver han. Croneman tar upp den nu 40 år gamla ”Doing the omoralisk schlagerfestival”, en ”rätt usel politiskt dänga” av Ulf Dageby. ”Han vågade i alla fall sticka fram huvudet och ha en åsikt. I dag hade han blivit hånad och hatad av alla”.
Annons