Hem
Anders Tegnell tidigare i veckan. Amir Nabizadeh/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tegnell om restaurangerna: Är ingen riskmiljö i Sverige

Restauranger är inte längre någon riskmiljö i Sverige när det kommer till smittspridning. Det beror på de restriktioner som finns och den goda efterlevnaden kring dessa, svarar Anders Tegnell när Expressen ställde frågor efter dagens pressträff.

Han menar att restauranger historiskt sett har visat sig vara en riskmiljö för smittspridning i många länder.

– Vi har fått det att fungera jättebra. Det tycker jag vi ska vara jättenöjda med och skicka en stor eloge till alla som har kämpat för det, säger statsepidemiologen.

I går informerade regeringen att inga restauranger ska få vara öppna efter klockan 20.30, oavsett om de har alkoholtillstånd eller inte. Förslaget är skickat på snabbremiss.

Om siffrorna

De nytillkomna dödsfallen i myndighetens statistik har i de flesta fall inträffat flera dagar tidigare, och de dödsfall som inträffat i närtid finns inte med på grund av eftersläpning i rapporteringen.

Detta innebär att den dagliga uppdateringen visar inrapporterade dödstal, inte dödstalet för just den dagen.

Källa: TT

Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen