Olyckan och  Leiesters ägare Vichai Srivaddhanaprabha.  Bildbyrån.
Helikopterolyckan i Leicester

Tekniskt fel låg bakom ägarens helikopterkrasch

Ett tekniskt fel var orsaken till att helikoptern i Leicester kraschade, rapporterar Sky News. En rapport som utredningsmyndigheten AAIB tagit fram visar att pedalerna i cockpit hade blivit frånkopplade från de bakre rotorerna vilket gjorde att helikoptern inte svarade på pilotens kommandon.

I kraschen, som inträffade i slutet av oktober, dog fotbollsklubben Leiesters ägare Vichai Srivaddhanaprabha samt fyra andra passagerare.

Läs mer

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Sju månader gamla Issa Ibrahim Nasser undersöks på en klinik i Deir Al-Hassi i Jemen. Han väger bara tre kilo. Issa Al-Rajhi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

122 miljoner riskerar att nå svältgräns i virusets skugga

Hjälporganisationen Oxfam varnar i en ny rapport för att 12 000 människor per dag kan dö av hunger som en följd av coronavirusets effekter på samhället. Fler riskerar att dö av svält än av själva viruset, skriver de i rapporten ”The hunger virus”.

Hundratals miljoner människor har förlorat sin inkomst när samhällen stänger ner vilket innebär att ytterligare 122 miljoner människor kan hamna på svältgränsen i år. Det skulle innebära att totala antalet gick från 149 miljoner förra året till över 270 miljoner i år.

”Covid-19 är droppen för miljoner människor som redan kämpar med effekterna av konflikt, klimatförändringar, ojämlikhet och ett icke-fungerande livsmedelssystem som lett till att miljontals arbetare och producenter lever i fattigdom”, skriver Chema Vera, Oxfams internationella vd, i ett pressmeddelande.

3 tim
Läs mer om Coronaviruset