Hem
KlarnaANNONS

Tre tips för smartare köp under Black Friday

Fredagen den 25 november är det dags för Black Friday – årets främsta shoppingdag i Sverige. Men även om priserna är nedsatta kan det bli en onödigt dyr historia. Därför har Klarna tagit fram några användbara tips för att få ut det mesta av Black Friday när du handlar på nätet

1. Planera dina inköp i förväg

Att få halva priset på något som man egentligen inte behöver eller vill ha är fortfarande ”dyrt”. Undvik impulsköp genom att göra en inköpslista och sätt en budget för hur mycket du får spendera redan innan du ger dig ut i rean.

2. Hitta det som är billigt på riktigt

Ibland är det inte säkert att något är billigt bara för att det är ”rea”. Använd prisjämförelsetjänster för att se att det faktiskt lönar sig att köpa produkten just nu annars kan det få ligga kvar på inköpslistan till jul eller mellandagarna.

I Klarnas app är det enkelt att skapa en önskelista, som både går att dela med andra och som håller koll på eventuella prissänkningar i framtiden.

3. Säkerställ att du är nöjd med dina köp

För att säkerställa att du fått rätt produkt och är nöjd med ditt köp, se till att inte betala förrän du fått din vara och fått möjlighet att se och testa varan i verkligheten. Inte nöjd? Om du shoppar på nätet har du enligt lag 14 dagars ångerrätt. Det betyder att du har rätt att få pengarna tillbaka om du ändrar dig.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.
KlarnaANNONS

Nya siffror: försäljning av hörlurar med sladd ökar

Vad har hörlurar med sladd och vurmande för kostymdrama gemensamt? Jo, en längtan efter lyckligare tider. I alla fall enligt en ny rapport från Klarna. I Klarnas första årliga trendrapport The Checkout, redovisas det gångna årets starkaste konsumenttrender. Baserat på vad konsumenter näthandlat, har Klarna identifierat “nostalgi" som årets dominerande tema. – Inspiration från tidigare tidsåldrar är inget nytt men den nostalgiska prägeln på årets trendande produkter är anmärkningsvärd. Det är uppenbart att människor har sökt sig till produkter som ger en känsla av gladare och mer bekymmersfria tider, säger Agus Panzoni, trendexpert och medskapare till rapporten.
Annons