JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Herrallsvenskan 2019

Tungt för IFK Göteborg – föll borta mot Eskilstuna

IFK Göteborg fick en tung start på den allsvenska säsongen och föll borta mot AFC Eskilstuna med 1–3.

AFC öppnade målskyttet efter dryga halvtimmen när Denni Avdic placerade in bollen i nät från nära håll. Målet var anfallarens första sedan flytten från AIK.

– Det har varit tre år i AIK där jag haft lite mer defensiva roller, så det känns jättekul att vara tillbaka där man vill spela och trivs bäst, säger målskytten i C More.

Tidigt i andra halvlek utökade hemmalaget till 2–0 när Samuel Nnamani styrde in ett hårt inlägg från Gustav Jarl. Blåvitt reducerade till 1–2 med sex minuter kvar men närmare än så kom man inte och AFC satte 3–1 i matchens slutskede.

Dagens matcher i allsvenskan

AIK–Östersund 0–0

Kalmar FF–Sirius 0–2

Falkenberg–Örebro 1–0

Helsingborg–Norrköping 3–1

AFC Eskilstuna–IFK Göteborg 3–1

Liverapporteringar (avslutade)

Guider

Toppnyheter

Mohammed Buya Turay. CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Herrallsvenskan 2019

Matchhjälten jublande glad: ”Let’s go, Djurgården!”

Mohammed Buya Turay gjorde matchens enda mål när Djurgården besegrade IFK Göteborg och såg till att sätta sig i förarsätet i jakten på SM-guldet. Efter matchen sparade han inte på känslorna.

– Vi tog tre poäng och det är det viktigaste. Det var därför vi kom hit. Let’s go, Djurgården! skrek matchhjälten när han intervjuades av C Mores Olof Lundh.

Han passade också på att rikta en hälsning till klubbens sportchef Bosse Johansson.

– Jag vill stanna, Bosse ge mig ett kontrakt! sa Buya Turay.

25 min
Mohammed Buya Turay blev matchhjälte. CARL SANDIN / BILDBYRÅN
undefined

Flera tveksamma domslut när Dif kopplade guldgrepp

Djurgården har skaffat sig guldläge i allsvenskan efter seger 1–0 borta mot IFK Göteborg på måndagen. Men det var Göteborg som inledde bäst och många trodde att laget också tog ledningen när Lasse Vibe rullade in bollen tidigt i matchen. Men domaren valde att blåsa för offside, ett tveksamt domslut.

– Det är inte offside, sa experten Hasse Backe i C Mores studio.

I andra halvlek höjde sig Djurgården – men laget hade också på nytt domaren med sig när Göteborg inte fick straff i en situation mitt i halvleken.

Det dröjde till minut 70 innan matchens första mål kom. Marcus Danielson slog en fin hörna till Mohammed Buya Turay, som nickade in 1–0. Men även den situationen föregicks av en tveksamhet, då det borde ha blåsts för offside i momentet som gav upphov till hörnan.

Segern innebär att Djurgården nu är tre poäng före Hammarby, AIK och MFF när bara två omgångar återstår att spela.

1 tim
Alexander Axén. KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
undefined

Experten kräver VAR i allsvenskan efter missarna

Flera tveksamma domslut kom att påverka utgången av den viktiga allsvenska matchen mellan IFK Göteborg och Djurgården. Bland annat vinkades ett tidigt Göteborgsmål av för offside, tillsynes felaktigt, och senare borde Göteborg också fått en straff.

Missarna får C Mores expert Alexander Axén att ryta ifrån, skriver Aftonbladet.

– Vi måste införa VAR i allsvenskan. Vi kan inte sitta här och diskutera sådana här saker hela tiden. Jag antar att de som är motståndare mot VAR är nöjda med de här situationerna, sa han i sändningen.

Även expertkollegan Hasse Backe höll med.

– När allt ska avgöras vill man inte ha de här felen, sa han.

8 min
Läs mer om Herrallsvenskan 2019