Hem

Viktigaste nyheterna på tre minuter

(TT)

Polisen kvar på mordplatsen – håller pressträff

Tidigt i morse arbetade polisen fortfarande vid den frisersalong i Uppsala där tre personer sköts ihjäl i går kväll. Uppsalapolisen hade redan fått förstärkning med anledning av valborg, men i natt användes resurserna för att jaga en misstänkt gärningsman. Ingen är ännu gripen för morden.

Klockan 09.30 håller polisen en pressträff om dådet.

Pehrson hade Betssonaktier – tog beslut om spelpolitik

Liberalernas avgående partiledare Johan Pehrson deltog i fjol i regeringens beslut att stänga Casino Cosmopol. Detta trots att han ägde aktier i spelbolaget Betsson, ett innehav han inte hade anmält.

Pehrson har sagt att det var ett olyckligt misstag att hans innehav i Betsson, som i början av året var värt 13 000 kronor, inte anmäldes.

Flera svenskar på plats när Medin ställs inför rätta

I dag inleds rättegången mot den svenske journalisten Joakim Medin i Turkiets huvudstad Ankara. Svensk ambassadpersonal är på plats, liksom representanter för Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter och Journalistförbundet.

Dagens förhandling handlar om anklagelsen om förolämpning av Turkiets president Erdogan.

– Jag tror att han ser fram emot att få försvara sig, säger Dagens ETC:s chefredaktör Andreas Gustavsson till SVT Nyheter.

Fler nyheter i korthet

Därför är ingenting – någonsin – Donald Trumps fel

Kanske var det Nordkoreas fel. Bankernas, eller delstaternas. Mediernas? Ja, förmodligen.

I alla år har Donald Trump följt en enda helig regel.

Vilken då? ”The art of skylla ifrån sig.”

Håll utkik under dagen

  • Det är valborgsmässoafton med stora firanden i bland annat Uppsala och Lund
  • 08.15: Regeringen håller pressträff om åtgärder för att bryta rekryteringen till gängen
  • 09.00: Rättegången om dödsskjutningen i Skurup inleds
  • 09.30: Polisen håller pressträff om trippelmordet i Uppsala
  • 14.00: Rättegången mot den svenske journalisten Joakim Medin inleds i Ankara
  • 21.00: Semifinal i Champions League, Barcelona-Inter
  • Kungen fyller 79 år

Till sist

Att spara pastavatten för att göra en krämig sås är ett knep som letat sig från italienska restauranger till hemmakök över hela världen. Idén är att pastastärkelsen i vattnet ska hjälpa till att binda proteinet i ost som exempelvis parmesan eller pecorino.

Helt rätt tänkt, men det finns ett säkrare sätt att undvika oaptitliga ostklumpar i sin sås, skriver forskare i en studie. Eftersom stärkelsen är så viktig rekommenderar de att man blandar vatten med majsstärkelse eller potatismjöl innan såsen görs. Dessutom bör vattnet vara kallt innan det blandas med osten.

Läs mer i BBC Science.

Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen