Hem
Margot Wallström. Alexander Larsson Vierth/TT / TT NYHETSBYRÅN

Wallströms motangrepp: Nato ska inte hota Sverige

Utrikesminister Margot Wallström (S) tycker att Nato ska ”avstå från att säga saker som upplevs som press och hot mot Sverige”. Det säger hon i en intervju med SVT Nyheter.

Sverige utreder att skriva under en FN-konvention om ett globalt kärnvapenförbud. Ett sådant beslut skulle skapa problem i relationen till Nato, har försvarsalliansens USA-ambassadör Kay Bailey Hutchison sagt.

– Vi kommer inte att bry oss om hot, det är inte acceptabelt att man göra såna här uttalanden. Det är kontraproduktivt, säger Wallström.

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen

Regeringen: Vänsterns krav på Natoutträde ”en present till Putin”

Vänsterpartiet väntas under nästa vecka besluta om ett nytt partiprogram där man slår fast att partiet ska verka för ett utträde ur Nato. Nu måste både V och det övriga regeringsunderlaget till vänster svara på hur man tänker, skriver Ulf Kristersson (M), Ebba Busch (KD) och Johan Pehrson (L) på DN Debatt. ”Kravet att Sverige ska lämna västvärldens försvarsallians samtidigt som det pågår ett ryskt anfallskrig i Europa är i praktiken en present till president Putin”, skriver debattörerna, som menar att det är en sak att vara emot inträdet, men en helt annan att verka för att Sverige ska lämna alliansen.
Annons