Chefen för danska skatteverket, Morten Boedskov (tv), på plats vid byggnaden efter detonationen den 6 augusti. OLAFUR STEINAR GESTSSON / Ritzau Scanpix
Explosionen vid danska skatteverket

Ytterligare två män har anhållits misstänkta för bombdåd i Köpenhamn

Ytterligare två män har anhållits i Malmö misstänkta för inblandning i bombdådet mot skatteverket i Köpenhamn, skriver Sydsvenskan. Båda männen misstänks för grov allmänfarlig ödeläggelse.

En 22-årig svensk sitter sedan tidigare frihetsberövad och ska utlämnas till Danmark. En annan misstänkt befinner sig på fri fot och är internationellt efterlyst.

Det var den 6 augusti som en detonation inträffade vid skattemyndighetens kontor.

Tidigare

Toppnyheter

Branden. Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
Lägenhetsbranden i Enköping

Storbrand i flerfamiljshus i Enköping – varning för rök

Ett flerfamiljshus brinner kraftigt i Enköping och ett 30-tal lägenheter har utrymts, skriver SVT Uppsala. Alla boende ska ha tagit sig ut ur huset. En person har förts till sjukhus med rökskador.

Larmen började komma in strax före midnatt. Elden ska ha startat på en balkong för att sedan sprida sig till vindsvåningen på det 70 meter långa huset. Vid 03-tiden började polisen få kontroll på lågorna.

– Men det är inte klart på långa vägar. Samtliga 16 enheter är fortfarande på plats. Vi har timtal kvar att arbeta, säger Per Pettersson, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral, till Expressen.

Polisen varnar för att den kraftiga rökutvecklingen kan påverka sikten på närliggande E18.

3 tim
Bild från branden som bröt ut i Enköping i natt. Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Vittnena: Tio meter höga lågor när taket rasade in

Flera vittnen har berättat om den kraftiga brand som i natt bröt ut i ett flerfamiljshus i Enköping.

– Vi hade tur och kom ut väldigt snabbt, säger Molly Sandberg, som befann sig inne i det brandhärjade lägenhetshuset, till TT.

– När vi kom ut brann hela taket, men det var jätterökigt så man såg inte mycket alls, fortsätter hon.

En del av taket rasade senare in, något som också en boende i närheten har berättat om för Aftonbladet.

– Lågorna var som värst ungefär tio meter höga, säger vittnet till tidningen.

3 tim
Läs mer om Lägenhetsbranden i Enköping
Per Bolund (MP), Emil Källström (C), Mats Persson (L) och Magdalena Andersson (S). TT
Höstbudgeten

Starka åsikter under långa kvällar när budget spikades

Regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna har haft tuffa budgetförhandlingar under många sena kvällar, skriver Svenska Dagbladet, som har pratat med ett tiotal politiker och tjänstemän.

Förhandlarna Magdalena Andersson (S), Per Bolund (MP), Emil Källström (C) och Mats Persson (L) kommer från olika ideologiska bakgrunder.

– Det är rätt intressanta personligheter. Alla som sitter i rummet är otroligt övertygade om sin egen politiks förträfflighet, säger miljöpartisten Ulf Holm, statssekreterare vid finansdepartementet.

Finansminister Andersson, som beskrivs som mest noggrann med att varje siffra blir rätt, konstaterar att det inte är något ”nio till fem-jobb den här tiden på året”.

44 min
Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson Mats Persson till höger.  Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Tak återinförs för uppskov på reavinstskatt i budgeten

Nästa år återinförs en maxgräns för hur mycket reavinstskatt privatpersoner får skjuta upp vid försäljningar av bostäder. Maxbeloppet höjs från 1,45 till 3 miljoner kronor, rapporterar SR med hänvisning till det kommande budgetförslaget från regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

Förändringen beräknas kosta 2,4 miljarder kronor.

– Det har varit en viktig del för oss att driva igenom detta, för med det kommer 95 procent av alla bostadsägare att kunna göra fullt uppskov, säger Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson Mats Persson till SR.

6 min
Läs mer om Höstbudgeten
Otto Wallin får in ett slag i ansiktet på Tyson Fury. STEVE MARCUS / BILDBYRÅN
Wallin vs Fury

Spräckte Furys ögonbryn – men Otto Wallin förlorade

Otto Wallin förlorade nattens tungviktsmatch mot Tyson Fury. Domarna var eniga efter matchens tolv ronder.

Men den svenska boxaren bjöd upp på rejäl kamp. Han fick bland annat in ett hårt slag som spräckte Furys ögonbryn och gav honom två stora jack.

– Ingen kan ifrågasätta mitt hjärta eller att jag är en bra fajter efter det här, säger Wallin efter matchen, enligt Sportbladet.

Efter fajten hyllades svensken av Fury, som bland annat kallade honom för ”en viking warrior”.

26 min
Tyson Fury efter matchen. STEVE MARCUS / BILDBYRÅN
undefined

Fury hyllar Otto Wallin efter fajten: ”En viking warrior”

Tyson Fury tackade Gud och Jesus efter segern över tolv ronder i nattens boxningsmatch mot Otto Wallin, skriver Sportbladet.

– Sedan vill jag gratulera Otto stort och säga vila i frid till hans far. Jag vet att han skulle ha varit mycket stolt över insatsen som hans son just presterade. Den store svensken. En viking warrior, sa Fury i sitt tal efter matchen.

Otto Wallin ville inte vara sämre, utan kallade Fury – som av många ses som världens bäste tungviktare – för en ”stor mästare”.

18 min
Tyson Fury och Otto Wallin. STEVE MARCUS / BILDBYRÅN
undefined

Stjärnan inför matchen mot Wallin: ”Ute efter blod”

Superstjärnan Tyson Fury boxas inte för pengar, berättar han i en intervju med nöjessajten TMZ.

– Jag känner en massa miljonärer och jag känner inte till en enda som är lycklig.

Han säger också att han hellre tar hem segern än pengarna och att han ”är ute efter blod” i söndagens match mot svenske tungviktsboxaren Otto Wallin.

Wallin är obesegrad och har 20 raka segrar – med 13 via knockout. Han har dock aldrig mött en boxare på brittens nivå.

Igår 14:22
Läs mer om Wallin vs Fury
Brexit Storbritanniens framtid
Boris Johnson och Jean-Claude Juncker träffas i morgon. TT
Brexit Storbritanniens framtid

Källa inför mötet: Johnson ska sätta hårt mot hårt – redo att strunta i nya lagen

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har bestämt sig för en hårdför linje när han i morgon träffar EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker för ett första officiellt möte, säger en regeringskälla till Bloomberg.

Johnsons mål är att få till ett utträdesavtal med EU, men om det misslyckas kommer han inte att be om mer tid. Han kommer också att avvisa alla sådana förslag från EU, trots att det brittiska parlamentet har röstat igenom en lag som innebär att Johnson måste be om mer tid om inget avtal har förhandlats fram. Nyhetsbyrån skriver att den brittiska premiärministern kommer att strunta i lagen och i stället försöka besegra sina motståndare i domstol.

Johnson har hela tiden varit tydlig med målet att ta Storbritannien ur EU den 31 oktober, oavsett om det finns ett utträdesavtal på plats eller inte.

2 tim
Hulken/Boris Johson. TT
undefined

Jämför sig med Hulken: ”Ju argare, desto starkare”

Om inget brexitavtal hunnit bli färdigt till den 31 oktober kommer Storbritannien att slita sig loss från EU:s kedjor som Hulken, säger Boris Johnson i en intervju med Daily Mail och syftar på Marvels gröna och arga superhjälte.

Boris Johnson säger också att han kommer att strunta i att parlamentet röstat igenom en lag som ska tvinga honom att begära förlängd utträdestid ur EU.

– Ju argare Hulken blir, desto starkare blir Hulken, säger han.

Igår 22:45
Boris Johnson. CHRISTOPHER FURLONG / POOL
undefined

Källor: Johnson vill få igenom brexit på 10 dagar

Boris Johnson och hans medarbetare har ritat upp en detaljerad plan för hur de ska få till stånd en ordnad brexit på bara tio dagar. Det uppger källor med insyn för Financial Times.

Planen går ut på att premiärministern först ska säkra ett nytt avtal med EU i Bryssel 17–18 oktober och därefter snabbt baxa igenom det i parlamentet. På så sätt skulle britterna kunna lämna unionen den 31 oktober som Johnson utlovat.

Källor i Bryssel och Dublin säger till FT att Johnson trappat upp försöken att försöka nå en kompromiss i knäckfrågan om den irländska gränsen.

Igår 20:30
Läs mer om Brexit
Demonstranter bildar en mänsklig kedja och håller upp sina mobiltelefoner på ”the Peak”, en populär plats för turister att besöka i Hongkong. Kin Cheung / TT NYHETSBYRÅN
Hongkongprotesterna

Demonstranterna vädjar nu till Storbritannien och USA

Demonstranterna i Hongkong vänder sig nu både till Storbritannien och USA för att få stöd i protesterna mot Kina, skriver Reuters.

Under söndagen viftade demonstranterna med den brittiska flaggan och sjöng ”God save the queen” utanför det brittiska konsulatet i Hongkong. De uppmanade Storbritannien, som tidigare styrde Hongkong, att säkerställa att Kina följer det avtal om ”ett land, två system” som tecknades mellan Kina och Storbritannien år 1984.

– Jag är här för att kräva att Storbritannien skyddar våra invånare, säger den 25-årige demonstranten Jacky Tsang till nyhetsbyrån.

Samtidigt ska den välkände aktivisten Joshua Wong, som för tillfället besöker USA, söka stöd från politikerna i Washington.

1 tim
Polis griper en demonstrant i Hongkong. Kin Cheung / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Flera gripna efter slagsmål mellan rivaliserande läger

Demonstranter som stöder Fastlandskina drabbade på lördagen samman med Peking-kritiska demonstranter i ett köpcentrum i Hongkong, rapporterar flera medier. Polisen fick ta till batonger för att få stopp på bråken och flera demonstranter greps.

Hongkong är inne på sin femtonde helg med oroligheter och demonstrationer, efter att stadens ledare Carrie Lam meddelat att man skulle anta en ny lag som skulle göra att Hongkongbor kunde utlämnas till Fastlandskina.

Carrie Lam drog formellt tillbaka den kritiserade lagen i förra veckan – trots detta har oroligheterna i staden inte upphört.

Igår 16:08
Läs mer om Hongkongprotesterna