Colton Parayko och Laila Anderson.  TT
NHL 18/19

11-åriga superfanet var med på firandet: ”En krigare”

När St Louis firade sin första Stanley Cup-titel någonsin fanns en speciell gäst med på isen – 11-åriga Laila Anderson. Det rapporterar flera medier.

Anderson är ett stort St Louis-fan som kämpar mot den svåra sjukdomen HLH, och till den sjunde och avgörande matchen såg St Louis till att hon flögs till Boston. Efter segern fick hon komma in på isen och lyfta bucklan tillsammans med favoritspelaren Colton Parayko, som besökt henne på sjukhuset flera gånger.

– Jag kan inte ens få fram ord om vad hon har betytt för mig. Hon har lärt mig så mycket om livet, säger han till Sportsnet.

Laila Anderson har kallats för ”en av slutspelets stjärnor” i amerikansk tv, men själv ville hon ta tillfället i akt att tacka laget – och vännen Colton Parayko.

– Han har stöttat mig så mycket och det här är min chans att ge tillbaka till honom, säger Anderson.

Toppnyheter

Coronaviruset Globala spridningen
Sju månader gamla Issa Ibrahim Nasser undersöks på en klinik i Deir Al-Hassi i Jemen. Han väger bara tre kilo. Issa Al-Rajhi / TT NYHETSBYRÅN
undefined

122 miljoner riskerar att nå svältgräns i virusets skugga

Hjälporganisationen Oxfam varnar i en ny rapport för att 12 000 människor per dag kan dö av hunger som en följd av coronavirusets effekter på samhället. Fler riskerar att dö av svält än av själva viruset, skriver de i rapporten ”The hunger virus”.

Hundratals miljoner människor har förlorat sin inkomst när samhällen stänger ner vilket innebär att ytterligare 122 miljoner människor kan hamna på svältgränsen i år. Det skulle innebära att totala antalet gick från 149 miljoner förra året till över 270 miljoner i år.

”Covid-19 är droppen för miljoner människor som redan kämpar med effekterna av konflikt, klimatförändringar, ojämlikhet och ett icke-fungerande livsmedelssystem som lett till att miljontals arbetare och producenter lever i fattigdom”, skriver Chema Vera, Oxfams internationella vd, i ett pressmeddelande.

4 tim
Läs mer om Coronaviruset