Hem
Jimmie Åkesson på Grand Hotel i dag. Vilhelm Stokstad/TT / TT NYHETSBYRÅN

Åkesson om protesterna: ”Synd om personalen”

I kväll festar Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson med 400 europeiska högerpopulistiska politiker på Grand Hotel i Stockholm. En av de inbjudna, Ukip-ledaren Nigel Farage, togs emot med stående ovationer när han anlände, skriver DN.

Jimmie Åkesson, för kvällen klädd i smoking, kommenterade den häftiga kritik som drabbat Grand Hotel efter att det blivit känt att de skulle inhysa galan. Till DN kallade han kritiken ”tråkig” och sa att han tyckte synd om personalen.

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen

Vd:n erkänner i inspelning: Rädd för medietryck

Grand Hotels vd Pia Djupmark erkänner att det var av rädsla för negativ publicitet som hon ville avboka SD från galan som hölls i fredags. Det skriver Aftonbladet som har hört delar av en ljudinspelning av ett samtal mellan Djupmark och SD:s kommunikationschef. I eftermiddagens pressmeddelande sa Djupmark att det inte var det väntade medietrycket som gjorde att hon ville avboka SD. Men i samtalet får hon frågan varför ”regimer som hugger huvudet av folk” får vara på hotellet men inte SD och svarar:
Annons