Hem
Elsa Widding. Jonas Ekströmer/TT

Analys: Widdings avhopp en framgång för Liberalerna

SD-ledamoten Elsa Widdings avhopp är en framgång för Liberalerna och utbildningsminister Mats Persson (L), som kritiserat henne i hårda ordalag, säger TV4:s politiska kommentator Ann Tiberg.

Frågan är nu vilka långsiktiga konsekvenser och eventuella konflikter mellan de två partierna det leder till, tillägger hon.

– Det betyder också att regeringspartierna potentiellt förlorar ett mandat i riksdagen, där de bara har tre mandats övervikt.

Statsminister Ulf Kristersson (M) har skäl att rysa när regeringsunderlagets ringa övertag krymper bara ett halvår in på mandatperioden, skriver DN:s politiska kommentator Tomas Ramberg.

Det är inte säkert att Widding kommer följa SD:s partipiska i avgörande lägen – och detsamma gäller inom Liberalerna när det kommer till de för partiet ”mest motbjudande inslagen i Tidöavtalet”, fortsätter han.

”Skulle Widding och en liberal avstå från att stödja regeringen i en omröstning kan vänstersidan vinna. Blir det två liberaler är förlusten ett faktum.”

Annons

Läs mer

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons