Hem
Finansminister Elisabeth Svantesson (Arkivbild) Jonas Ekströmer/TT

Analyser: Oro för pr-folk – men bra för att bli omvald

”Generella statsbidrag” till kommunerna är den enda stora åtgärd som regeringen bör presentera i måndagens vårändringsbudget. Det skriver Expressens Viktor Barth-Kron i en analys.

Trots att detta kanske inte är vad Tidöpartiernas pr-staber drömt om är det en akut nödvändig åtgärd på grund av inflationen, menar Barth-Kron.

”Finanspolitiskt trängda politiker får trösta sig med att det bästa sättet att bli återvald trots allt inte är att ha flest pressklipp om olika småsatsningar, utan att lämna landet i ett bättre skick än man tog över det”, lyder Barth-Krons slutsats.

Aftonbladets kolumnist Lena Mellin menar att det råder ”skriande brist på nya, djärva idéer” inom svensk politik. Hon skriver att det kan kopplas till oron för att tappa väljare, men menar att bristen på nytänkande satsningar är oroande för ett exportberoende land som Sverige.

”Utan innovationer lever vi farligt”, skriver hon.

Annons

Läs mer

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons