Hem
Muharren Demirok (C) och Magdalena Andersson (S). TT

Analyser: Valet öppnar för radarparet Magda och Murre

Inga större kursändringar är att vänta när Muharrem ”Murre” Demirok tar över Centerpartiet efter Annie Lööf – det är flera politiska kommentatorer eniga om. Den förändring som möjligen kan ske är att den utpräglade socialliberalen Demirok styr partiet något åt vänster, vilket kan bädda för ett framtida samarbete med S, tror SVT:s Elisabeth Marmorstein.

I Expressen skriver Viktor Barth-Kron att Demirok redan under sin första presskonferens öppnade för en ny linje när det gäller friskolor och även han tror att en förflyttning åt vänster är att vänta.

”Kanske anas här konturerna av ett nytt samförstånd med Socialdemokraterna som inte bara handlar om maktdelning och defensiva strider mot högerpopulismens spöke?” skriver han.

SvD:s Henrik Torehammar är inne på samma linje. Han skriver att C kan få en ny roll i svensk politik om Demirok får med sig partiet på sin nya skollinje.

”Svensk politik skulle få se ett nytt möjligt radarpar: Magda och Murre”, skriver han.

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons