Bevaka
Annie Lööf

Ul Kristersson.
Valet 2018 Valrörelsen

Kristersson: Vi vill ge sex miljarder mer till polisen

Valet i höst kommer att handla om trygghet och säkerhet i Sverige, oavsett vad statsminister Stefan Löfven (S) vill, säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i dagens partiledardebatt i riksdagen.
– Vi lägger sex miljarder mer på polisen i nästa mandatperiod, säger han och nämner också bland annat förslag på hårdare straff.
Därmed skiftar han fokus i debatten från Löfvens inledande anförande om välfärden.
– Det val vi har framför oss det blir en folkomröstning om svensk välfärd, säger Löfven.
Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin väljer i stället att prata om det varma vårvädret och vad klimatförändringarna kan innebära för Sverige.
–  Samtidigt finns det de som hävdar även här i kammaren att åtgärderna för att ställa om är för dyra, säger hon och tillägger:
– Men det som är för dyrt är att göra ingenting.
Jonas Sjöstedt (V) berömmer sitt eget parti och nämner en mängd reformer. Sedan levererar han kritik mot regeringen och nämner bland annat att Sverige närmar sig Nato.
Liberalernas partiledare Jan Björklund levererar ett brandtal om liberalismens värderingar, som han menar ligger bakom den positiva utveckling som skett i världen. Han går också till hård attack mot den nationalism som varit på frammarsch på flera håll i Europa.
– Jag älskar Sverige. I min civila karriär har jag försvarat vår nation. Men jag är livrädd för nationalismen efter jag har sett vad den lett till i Europa, säger han.
KD står redo att rensa upp i vårdköerna efter valet, menar Andreas Carlson, riksdagsstand-in för KD-ledaren Ebba Busch Thor. Det tydliga temat i hans tal är vården, och vårdköerna.

13 jun