Tim ”Avicii” Bergling under en spelning i Utah Barry Brecheisen / TT NYHETSBYRÅN
Tim ”Avicii” Bergling 1989-2018

Avicii förevigad i vax på Madame Tussauds

Den svenske dj:n och producenten Tim Bergling, känd under artistnamnet Avicii, finns nu avbildad på vaxdockemuseet Madame Tussauds i New York, rapporterar Kulturnytt i P1.

– Avicii är en av de mest ikoniska musikerna i vår generation. För oss var det ett perfekt tillfälle att tillsammans med hans familj hylla hans liv och karriär, säger Tom Middleton, vd på Madame Tussauds enligt radiokanalen.

Ett team på över 20 personer har arbetat med figuren i månader. Utöver att bevittna Aviciis avbild erbjuds besökare på museet i oktober månad även chansen att donera till Tim Bergling foundation, en stiftelse som restes efter hans död och som stöttar arbetet mot psykisk ohälsa och självmord.

Läs mer

Toppnyheter

Boris Johnson och Andrew Sabisky. TT
Storbritanniens framtid

Johnson allt mer pressad av rådgivarens kommentarer

Anställningen av den 27-årige rådgivaren Andrew Sabisky har blivit en allt större huvudvärk för Storbritanniens premiärminister Boris Johnson, skriver brittiska medier.

Oppositionspartiet Labour har krävt att Sabisky sparkas efter att det framkommit att han bland annat sagt att svarta i USA i genomsnitt har lägre intelligens än vita. Han har också jämfört kvinnlig idrott med parasport.

Både The Independent och The Guardian har frågat Johnsons talesperson om premiärministern håller med Sabisky om att svarta generellt har lägre intelligens än vita. Talespersonen har avböjt att kommentera.

3 tim
Boris Johnson/BBC:s huvudkontor.  TT
undefined

Johnsons planerade BBC-slakt upprör Torypolitiker

Uppgifterna om att Boris Johnsons regering vill slopa tv-licensen och göra brittiska public service-bolaget BBC till en prenumerationstjänst upprör flera Torypolitiker, rapporterar Sunday Times.

– Att förstöra BBC fanns inte i vårt valmanifest, det är kulturell vandalism, säger Damian Green, som var Theresa Mays vicepremiärminister, enligt tidningen.

Även Toryledamoten Huw Merriman säger att han inte kommer att stödja ”denna vendetta mot BBC”.

Idag 09:29
Jean-Yves Le Drian. CHRISTOF STACHE / AFP
undefined

”Britterna och EU kommer att slita varandra i stycken”

De kommande handelssamtalen mellan Storbritannien och EU kommer att bli väldigt ansträngande, spår Frankrikes utrikesminister Jean-Yves le Drian.

Efter britternas EU-utträde ska parterna under 2020 förhandla om bland annat ett nytt handelsavtal.

– Jag tror att när det gäller handel och framtida relationer, som vi kommer att starta förhandlingarna med, så kommer vi att slita varandra i stycken, säger le Drian enligt Sky News.

Idag 06:47
Läs mer om Storbritanniens framtid

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund