Hem
MTR kör pendeltågen i Stockholm. Tomas Oneborg/SvD/TT

Cantwell: Jävsförhållanden i beslut om tågvärdarna

Aftonbladets krönikör Oisín Cantwell skriver att det finns uppenbara jävsförhållanden i frågan om att ersätta tågvärdar med den billigare lösningen, övervakningskameror, på SL:s pendeltåg som körs av MTR.

En person som var chef på MTR när förslaget väcktes under högerstyret i regionen är i dag chef för trafikförvaltningen i Region Stockholm. ”Här finns med andra ord en tydlig intressekonflikt”, skriver Cantwell.

Det nya styret – bestående av S, C och MP med stöd av V – var först emot men lät senare beställa en oberoende granskning av utredningen som låg till grund för beslutet. Granskningen skulle ta ett halvår att göra, men blev klar på två veckor. Slutsatsen blev att det gick bra att övergå från tågvärdar till övervakningskameror. Granskningen gjordes av konsultfirman WSP, där en före detta MTR-chef jobbade.

”Det här var vad det nya styret behövde för att byta fot. Allt är toppen! Tågvärdarna får nya arbetsuppgifter! Sluta tjata om svikna vallöften, välj glädjen!”

Annons
Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons