Hem
SJANNONS

Därför bytte de finkrog mot nordisk snabbmat

När Rune Kalf-Hansen och sonen Fabian öppnade restaurangen Kalf & Hansen var målet glasklart: 100 procent ekologisk och närproducerad nordisk snabbmat.

– Jag har jobbat mycket med ”finare” mat och kände mig klar med det. Och vi kände båda att det saknades bra snabbmat. Ekologiskt ger högst kvalitet på flera plan. För smaken, för djuren, för jorden och miljön, säger Rune Kalf-Hansen.

De har två restauranger i Stockholm och i mars började de även servera sin mat på SJ:s tåg.

– De kontaktade oss i samband med att de skulle börja servera mer ekologiskt. De tyckte att vi stod för något spännande, säger Rune.

Varje månad lagar de 8 000 – 10 000 måltider åt SJ.

– Det är fantastiskt kul, men en utmaning för oss som är ett litet företag. Vi är dessutom vana vid att laga mat som äts på en gång. Maten på tågen ska hålla i fyra dagar.

Den vinnande faktorn är enligt Rune ett bra samspel mellan alla led, där ingen pressar någon annan.

– Våra leverantörer är våra idoler. De brinner för det de gör och det resulterar i fantastiska råvaror. Det är ett gott samarbete som gör det här möjligt.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.