Hem
Robotar och självkörande bilar kan bli verklighet tack vare AI. TT

De sju största techjättarna samlades hos Biden – enades om spelregler för AI

Normalt sett tävlar de mot varandra för att få herraväldet inom framtidens framväxande AI-bransch. I dag har de sju amerikanska techjättarna enats om gemensamma spelregler.

Vid ett möte i Vita huset, presenterade företagen fem punkter som de alla lovar att förhålla sig till, enligt New York Times:

Att säkerhetstesta AI-produkter före lansering och involvera myndigheter; att särskilt märka AI-genererat material så allmänheten kan se skillnad; att vara transparenta med såväl möjligheter som begränsningar med tekniken; att gemensamt använda tekniken till att tackla stora samhällsproblem såsom cancer eller klimatförändringar samt forskning för att undvika påverkansoperationer, diskriminering och intrång i privatlivet för allmänheten.

Men vissa saker kan varken amerikanska myndigheter eller techjättarna råda över. Exempelvis hur tekniken kommer användas av företag i andra länder – så som Kina, vilket målas upp som en stor risk.

Annons

Gå förbi betalväggar!

Omni Mer låser upp en mängd artiklar. En smidig lösning när du vill fördjupa dig.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons