Hem

Del 3: Möjligheterna för framtidens odlare – det kan rädda kaffet

En kaffeplockare i Nicaragua. (Esteban Felix / AP)

Klimatförändringarna slår hårt mot traditionella kaffeodlingar. Bönderna har fått allt svårare att leva på kaffet, samtidigt som det har blivit dyrare på kafé och i butik. Konsumenterna sneglar åt billigare alternativ samtidigt som småbrukare tvingas lägga ner och en del inte ser någon annan utväg än att lämna sina hem.

Så hur ser framtiden för kaffeindustrin ut egentligen?

I den tredje och sista delen av Omnis artikelserie tittar vi närmare på utmaningar och möjligheter för framtidens odlare och söker svaret på frågan: Vad kan rädda kaffet?

Få ut ännu mer av Omni – skaffa Omni Mer

  • Förklaring & fördjupning
  • Gå förbi betalväggar
  • Annonsfri upplevelse
Bli medlem
Omni är politiskt obundna och oberoende. Vi strävar efter att ge fler perspektiv på nyheterna. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen