Hem
Zach Hyman jublar efter sitt 3–0-mål. Jeff McIntosh / AP

Edmonton har kvitterat – går mot osannolik vändning

Edmonton har kvitterat Stanley Cup-finalen mot Florida och är på väg att göra något som inte har hänt på 82 år: Att vända underläge med 0–3 i matcher till att få lyfta Stanley Cup-bucklan.

Hemmalaget från Kanada hade en 1–0-ledning efter första perioden. I den andra kom avgörandet. Svenske Mattias Janmark spelade fram Adam Henrique som satte 2–0 och innan perioden var över satte Zach Hyman trean.

Florida fick visst hopp när Aleksander Barkov reducerade i början av tredje. Men sedan höll Stuart Skinner i Edmontonmålet tätt och hemmalaget kunde göra två mål i öppen bur, vilket fastställde slutresultatet till 5–1.

Nu reser lagen de 400 milen tillbaka till Florida för den sjunde och avgörande matchen.

– Det här är en fantastisk historia, men vi måste sätta punkt. Alla kommer att glömma den om vi inte gör det, säger Hyman till NHL.com.