Hem
Sadiq Asyraf / AP

Efterfrågan på världens mest stinkande frukt rusar

Den globala efterfrågan på ”världens mest illaluktande frukt”, durian, har ökat med 400 procent i år. Det rapporterar CNBC med hänvisning till en rapport från HSBC.

Enligt storbanken har uppgången drivits av en ökad aptit i Kina. De senaste två åren har Kina importerat durianer till ett värde av 67 miljarder kronor, vilket motsvarar 91 procent av världsmarknaden. Boomen förklaras delvis av att frukten har blivit en populär gåva och ett sätt för givaren att visa upp sin rikedom.

– Kanske blir det en dag en tradition i hela världen att ge sin potentiella svärmor en durian, säger HSBC-ekonomen Aris Dacanay.

Annons

Höstens smartaste investering

Vi går mot en händelserik ekonomihöst. Är noteringsklimatet på väg att bli hett igen? Vad händer med bomarknaden när alla bundna lån löper ut? Och hur ska det gå för den historiskt svaga kronan?

Med Omni Ekonomi, Omnis systerapp, får du alla affärsnyheter du behöver på ett ställe. Lägg därtill dagliga aktieanalyser direkt i appen, kommentarer från hundratals experter, fördjupning och förklaring, samt upplåst innehåll från världens ledande medier. Och mycket mer.

Annons
Vi strävar alltid efter objektivitet och faktagranskar alltid våra artiklar. Har du frågor eller synpunkter kring vår rapportering? Kontakta redaktionen
Annons